3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

2 AKUT elemanı dağda mahsur kaldı

Uludağ'da zirve yürüyüşü sırasında 70 metre derinlikteki kar çukuruna düşüp mahsur kalan 2 Akut elemanı, dağ jandarma timleri ve diğer akut elemanları tarafından kurtarıldı. 12 saat sonda jandarma karakoluna getirilen dağcılar kaybolmadıklarını eğitim yürüyüşü sırasında sis ve tipi bastırdığı için bir kulübeye sığındıklarını söylediler. 

Öğle saatlerinde eğitim amaçlı zirve yürüyüşü düzenleyen 8 kişilik Akut Bursa şubesi ekibi Uludağ oteller bölgesindeki maden ocakları mevkiinden zirveye tırmanmaya başladı. Yaklaşık 30 metre yürüyen ekip, maden ocakları ile küçük zirve arasındaki Keşiştepe Mevki'ine geldikleri sırada Mustafa Balabanoğlu (26) kayarak yaklaşık 70 metre derinlikteki kar çukuruna düştü. Yoğun buzlanma yüzünden yukarıya çıkamayan Balabanoğlu'na yardım etmek isteyen bir diğer dağcı Adem Gür'de (29) kayıp çukura düşünce 2 dağcı mahsur kaldı. Arkadaşlarından haber alamayan gruptaki diğer dağcılar jandarma ve Akut Bursa birimine haber verdiler. Bunun üzerine Uludağ'daki jandarma karakoluna bağlı kurtarma timleri ile Akut ekibinden oluşan 15 kişilik bir gurup mahsur kalan diğer dağcıları kurtarmak için yola çıktı. Jandarma ve diğer Akut'çu arkadaşları tarafından kurtarılan dağcılar olayın üzenidne 12 saat sonra jandarma karakoluna getirildiler. Olayda şans iseri ölen yada yaralanan olmazken Akut elemanı dağcılar mahsur kalmadıklarını eğitim yürüyüşü yaptıkları sırada aniden sis ve tipinin bastırdığını bu yüzden küçük bir kulübeye sığınmak zorunda kaldıklarını söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 10:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Koray SIR IP: 85.108.15.xxx Tarih : 19.11.2007 13:02:18

mahsur kaldıkları soylenen kişiler arkadaslarımdır.mahsur kalma veya dusme olayı yoktur. 70 metreden dusen birsey olmayan adam supermendir heralde...burdan da haberin uydurma oldugu anlasılıyor.bilgi vermek uzere karakola giden arkadasları jandarmanın kurtarma timleri de karakolda karsıladıklarına gore kurtarma faaliyetinde bulundukları da soylenemez.saygılarımla