4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

2 bin çiftçi sertifika aldı

Bursa'da Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen çiftçi eğitim kurslarına katılan 2 bin üreticiye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Tarım İl Müdürlüğü ve ilçe halk eğitim merkezleri işbirliğiyle düzenlenen kurslar sonunda yaklaşık 2 bin kişiye belgeleri verildi. Meyvecilik, arıcılık, sebzecilik, zeytin yetiştiriciliği ve sulama gibi toplam 51 farklı alanda verilen belgeli çiftçi eğitim kursları sonunda, düzenlenen törenle sertifikalar kursiyerlere dağıtıldı. Tarım İl Müdürlüğü bahçesinde adeta şenlik havasında gerçekleştirilen ve Mehter Takımı'nın konseriyle renklenen belge törenine, Vali Şahabettin Harput, Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızer, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, protokol üyeleri ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızer, çitfçilerden gelen talep üzerine, dağ köyleri de dahil olmak üzere, Bursa'daki hemen her ilçeden yaklaşık 2 bin çiftçiye eğitimler verildiğini söyledi. Eğitimler sayesinde meyve ve sebze yetiştiriciliğinden, arıcılık ve ağaç budamaya kadar her alanda çiftçilerin bilgilendirilmiş olduğunu belirten Yıldızer, "Tarımsal alandaki yeni kullanıma sunulan bilgi ve teknolojiler ile dünya pazarında istenen cins tür ve çeşitlerin üreticilerimize tanıtılması, ürünlerin yetiştirilmesinde yapılması gerekenlerin anlatılması ve öğretilmesi amacıyla düzenlediğimiz kurslara yaklaşık 2 bin çiftçi katıldı. Çiftçiler bu kurslara katılarak, daha kaliteli ve bilinçli ürünler yetiştirmiş olacaklar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 17:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?