2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

2 can aldı, tahliye istedi

OKUL YOLUNDA 2 LİSELİ KIZIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN SÜRÜCÜ TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Bursa'da, okul yolunda 2 liseli kızın ölümüne sebebiyet verdiği iddia edilen sürücünün yargılanmasına başlandı. Çok üzgün olduğunu söyleyen 2 çocuk babası sanığın tahliye talebi reddedildi.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen 2 çocuk babası G.Ç. (33), ilk kez hakim karşısına çıktı. 2 ay önce meydana gelen kazada, gece boyunca sınava çalışıp okula gitmek için yola çıkan 15 yaşındaki Didem Zeynep Çakar ile 6 yıl önce ablasını da trafik kazasında kaybeden Ezgi Nil Topuz'un ölümüne sebep olmakla suçlanan tekstil işçisi sanık, çok üzgün olduğunu söyledi.

Karakolda, "Yapacak hiçbir şeyim yoktu. Frene basmama rağmen 2 genç kızın ellerini aracın ön camında gördüm" şeklindeki ifadesi okunan G.Ç., dehşet gününü şöyle anlattı:

"Kullandığım minibüsle şehir merkezinden İzmir istikametine gidiyordum. Hızımın kaç olduğunu bilmiyorum. 2 genç kız, yanımda seyreden otobüsün önünden aniden önüme fırladı. Frene basmama rağmen kazaya engel olamadım. Hemen 112'yi arayıp yardım çağırdım. Olay çok ani gelişti. Böyle bir kazaya sebep olduğum için çok üzgünüm."

Duruşmada şahit olarak dinlenen 30 yaşındaki C.A. ise, "Olay günü ben idaremdeki araçla kaza yapan sanığın kullandığı minibüsün arkasından gidiyordum. Hızım saatte yaklaşık 80 kilometreydi. Önümdeki minibüsün sağ tarafında da belediye otobüsü vardı. İkisi yan yana gidiyordu. Ancak minibüs otobüse göre biraz gerideydi. Ben otobüsün önünden karşıya geçmek için yola çıkan 2 kızı gördüm. Kızlar, otobüsün önünden çıktıktan sonra minibüsü görünce biraz tereddüt yaşadı. Koşarak karşıya geçmek isterken önümde seyreden sanığın kullandığı araç onlara çarptı" diye konuştu.

Müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek tahliyesini isteyen sanık avukatları, olay yerinde keşif yapılması talebinde bulundu.

Bu arada, ölen genç kızların davaya müşteki olarak katılması beklenen ailesi, tebligat adreslerine ulaşmadığı için duruşmaya katılamadı.

Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme, kazaya şahit olan otobüs şoförünün tespiti için Özel Halk Otobüsçüleri Odası'na ve polise yazı yazılmasına karar verdi. Ayrıca müştekiler için yeniden tebligat çıkarılmasını da kararlaştıran mahkeme, davayı eksiklerin tamamlanması için erteledi.

OKUL YOLUNDA 2 LİSELİ KIZIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN SÜRÜCÜ TAHLİYESİNİ İSTEDİ
OKUL YOLUNDA 2 LİSELİ KIZIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN SÜRÜCÜ TAHLİYESİNİ İSTEDİ
OKUL YOLUNDA 2 LİSELİ KIZIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN SÜRÜCÜ TAHLİYESİNİ İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 11:24:04
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 13:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?