3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

2 etap başvuruları pazartesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki konut açığının kapatılması ve düşük gelirli vatandaşlara uygun ödeme şekilleri ile ev sahibi yapmayı hedefleyen, TOKİ ile ortaklaşa gerçekleştirdiği, Hamitler’deki toplu konut projesinin ikinci etap başvuruları 11 Mayıs Pazartesi günü başlayacak.

İnşaatı devam eden 992 konutun sahiplerini belirleyecek kuraya katılmak için başvurular, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin eski bıçakçılar çarşısındaki müracaat merkezine 11 – 29 Mayıs tarihleri arasında yapılabilecek. Başvuru için en az 3 yıl Bursa’da oturmak ya da Bursa nüfusa kayıtlı olmanın yanı sıra TOKİ’den konut satın almamış, kendisinin eşine ve velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı bağımsız bir gayrimenkulün olmaması gerekiyor.

ŞEHİT AİLELERİNE KURASIZ, GAZİ VE ENGELLİLERE ÖNCELİKLİ KONUT

Alt gelir grubuna hitap edecek konutlardan satın almak isteyen şehit aileleri, maluller (Terör Malulleri) ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konut öncelikleri olarak kura ile belirlenecektir.
İstiklal Savaşı gazisi, Kore gazisi, Kıbrıs ve vatani hizmet gazilerine ise 3 adet kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri de diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacak. Engelliler için de 3 adet kontenjan ayrılacak. Engellilerde de hak sahipleri kura ile belirlenirken, kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayanlar yine diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaklar.

KURALAR 18 HAZİRAN'DA ÇEKİLECEK

Noter ve Büyükşehir Belediyesi ile idari yetkililerin denetiminde yeri ve programı daha sonra belirlenecek olan toplu konut kuraları, 18 Haziran Perşembe günü çekilecek. Kura sıralamasında öncelikle şehit aileleri, maluller (terör malulleri) ile dul ve yetimlerinin konut çekilişleri yapılacak. Ardından gazilerin ve engellilerin son olarak ise diğer başvuru sahiplerinin konut alma hakkı ve konut belirleme kuraları çekilecek.

TAKSİTLER 335 LİRADAN BAŞLIYOR

En düşük ve en yüksek konut fiyatları ile 2. Kategori Gaziler, 3. Kategori özürlü vatandaşlar ve 4. Kategori Diğer alıcılar için belirlenen başlangıç taksitleri ve satış koşulları aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

Hamitler Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında F tipi 2 oda 1 salon nitelikli brüt 84,39 m2 büyüklüğe sahip 992 konut, 335 liradan başlayan taksitlerle satışa sunulacak. Zorunlu yüzde 12 peşinatın dışında hak sahipleri verecekleri peşinatlar oranında en fazla 180 ay taksitle konutlarına sahip olabilecekler. Hak sahiplerinde peşinatın yüzde 6’sı sözleşme tarihinde, diğer yüzde 6’sı ise 3 ay sonra tahsil edilecek. Geriye kalan taksitleri konut teslimatını takip eden ayda başlayacak olan toplu konutların, sözleşme tarihinden sonra 30 ay içerisinde tamamlanacağı kaydedildi.

Hamitler Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamındaki 992 konuttan satın almak isteyenler, başvurularla ilgili daha detaylı bilgiye Toplu Konut İdaresi’nin www.toki.gov.tr ile Büyükşehir Belediyesi’nin www.bursa.bel.tr adresindeki Hamitler TOKİ Projesi bölümlerinde ulaşabilirler. Ayrıca başvurular Büyükşehir Belediyesi’nin internet adresinden yapılabilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 14:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?