3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

2 işçi beyzbol sopasıyla dövüldü

BURSA'da bir tanıtım şirketinde görevli 2 işçinin, AKP afişlerini billboardlara astıkları sırada, Milliyetçi Hareket Partisi birinci sıra milletvekili adayı ve partililer tarafından beyzbol sopalarıyla dövüldüğü öne sürüldü.


Olay, Merkez Nilüfer İlçesi Esentepe Kavşağında saat 01.30 sıralarında meydana geldi. Bir tanıtım şirketinde işçi olarak çalışan 45 yaşındaki Seyit Ali Malkoç ile 24 yaşındaki Temel Sağlam, 5'er günlük periyotlarla değiştirdikleri billboardlardaki afişleri yenilemeye başladı.

Billboardlardaki MHP afişlerini söken işçiler AKP afişlerini asarken, iddiaya göre bölgeden geçen MHP Bursa 1'inci sıra milletvekili adayı Necati Özensoy ve bir grup partili, işçilere MHP afişlerinin neden söküldüğünü sordu. Seyit Ali Malkoç ve Temel Sağlam afişlerin 5’er günlük periyotlarda değiştirildiğini, kavşağın 50 metre ilerisinde ise AKP afişlerinin kaldırılıp, yerine MHP afişlerinin asıldığını söyledi. Buna tepki gösteren MHP’liler ile işçiler arasında tartışma başladı. Tartışma sonrası ellerinde beyzbol sopaları olduğu öne sürülen Sağlam ve Malkoç'a saldıran MHP’liler, iki işçiyi döverek uzaklaştı. İşçiler daha sonra çevredekiler tarafından Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

ÖZENSOY: BU PROVOKASYONDUR

MHP Bursa birinci sıra milletvekili adayı Necati Özensoy suçlamaları kabul etmeyerek, provokasyonla karşı karşıya olduğunu öne sürdü. Olayın olduğu saatte, seçim programı sonrası evine gittiğini savunan Özenzoy, şöyle dedi:
“Partililerden biri bana telefon açtı ve olayın geçtiği yerde MHP pankartlarının yırtılarak üzerine AKP’nin pankartlarının yapıştırıldığını söyledi. Bunun üzerine tek başına olay yerine gittim. Kendimi tanıttım. Adımın Necati Özensoy olduğunu ve afişleri niye yırttıklarını sordum. Bu şahıslar da ‘Biz işçiyiz. Hiçbir partinin adamı değiliz. Afiş indirdiğimiz için sizinkiler bizi dövdüler’ dediler. Ben de onlara ‘Sizin müdürünüz var mı varsa telefonunu verin görüşelim’ dedim. Daha sonra müdürleriyle görüştüğümde bana 5 günlük periyotlar halinde afişlerin asıldığını söyledi. Ben de kendisine ’Afişleri sökmeden, haber verirseniz, seçim bürosuna bildirirseniz daha iyi olur’ dedim ve oradan ayrıldım. Saat 03.30 sıralarında şirketin müdürü beni tekrar aradı. Elemanlarının dövüldüğünü ve bunu basına bildireceğini, bizi rezil edeceğini söyledi. Sonrasında ise saat 05.00 sıralarında Beşevler Polis Merkezi'nden ifademi almak üzere çağırdı. Daha sonra da saat 10.00’da Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, ifade verdim. Bizim olayla bir ilgimiz yok. Ben ve partim bu tip oyunların içine çekilmek isteniyoruz. Bu olay provokasyondur.”

AKP’Lİ ÇELİK'İN TEPKİSİ

AKP Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve AKP Bursa Milletvekili Adayı Hayrettin Çakmak, Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan işçiler Temel Sağlam ve Seyit Ali Malkoç'u ziyaret etti. Yaralılar hakkında Hastane Başhekimi Nuri Daştan'tan bilgi alan AKP’liler, yaralı ve yakınlara ‘geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.

AKP Grup Başkan Vekili Faruk Çelik, seçim sürecinin kardeşlik, huzur ve barış içerisinde geçmesi gerektiğini söyledi. Bursa'da birkaç haftadan bu yana bazı siyasi partilere mensup kişilerin çeşitli semtlerde bayrak indirme, bayrak asmaya çalışan kişileri bıçakla yaralamaya kadar pek çok olayı gerçekleştiğini iddia eden Çelik, şunları söyledi:


“Biz çatışmaya değil, seçime giriyoruz. Dün gece yaşanan olay ise çok üzücü. Bir siyasi partinin birinci sıra milletvekili adayının resmi giydirilmiş araçlarından inilerek, beyzbol sopalarıyla iki işçi kardeşimiz öldüresiye dövülüyor. İşçilerimizde çok sayıda kırık ve böbrek kanaması durumlarıyla karşı karşıyayız. Böyle bir anlayışla, bu ülkede terörü nasıl önleyeceğiz? Böyle bir bakış açısı olabilir mi? Böyle insanları parlamentoda görmek bile istemiyorum. Aklımdan geçirmek istemiyorum. Bütün siyasi partileri tenzih ediyorum ama kendini bilmez insanlara, bazı siyasi partiler sahip çıkmaktadır. Türkiye bunu hak etmiyor. Herkes kendine çeki düzen versin.”
Bursa Valisi Nihat Canpolat ile Emniyet Müdürü Tahsin Demir'i de göreve çağıran Çelik, “Aldıkları bir prensip kararı vardır. Seçimlerde resmi olarak, İl Seçim Kurulu'nun talimatları doğrultusunda bu saatten sonra seçim bürolarının dışında tüm seçim bayraklarının indirilmesi kararının uygulanmasını istiyorum. Lütfen bu bayraklar indirilsin, çatışma ortamından uzaklaşılsın” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2007 Cumartesi 14:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?