3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

2.Uluslararası İpek Yolu Film Festivali

Bursa'da düzenlenen 2. Uluslararası İpek Yolu Film Festivali çerçevesinde düzenlenen Ulusal Sinema Platformu Toplantısı'nda devlet-sinema ilişkilerinin rasyonel bir zemine oturtulması için çalışmalara start verildi. Toplantı süresince yapılacak çalışmalar ile oluşturulacak taslak meclise gönderilerek, Türkiye'de uluslararası bir sinema merkezi oluşturulması bekleniyor. 

Almira Otel'de düzenlenen toplantıya sinema sektöründen ünlü simaları katıldı. Burçak Evren'in başkanlığını yaptığı toplantının açılış konuşmasını yapan sözcü Sebahattin Çetin, bu sene ikincisi düzenlenen sinema platformunun temel amacının Türkiye'de uluslararası bir sinema merkezi oluşturmak olduğunu kaydetti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile konu hakkında görüştüklerini anlatan Çetin, "Bugün yapacağımız toplantı ile sinema sektörünü yasal bir endüstri haline getirmek istiyoruz. Bakanlık ile gerekli görüşmeler yapıldı. Hazırlayacağımız taslağı meclise göndererek, teknik, artistik ve etik açıdan başlı başına bir olgu olan sinemamızı olması gereken yerlere getirmeyi hedefliyoruz. Tek amacımız ülkemizde uluslararası bir sinema merkezi oluşturmaktır" diye konuştu.
 
Çetin, toplantıya katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e de festivale katkılarından ötürü bir plaket takdim etti. Kısa bir konuşma yapan Şahin, Adana'da Altın Koza, Antalya'da ise Altın Portakal film festivallerinin yapıldığını söyleyerek, Bursa'nın bu alanda bir eksiğinin olmadığını kaydetti. Bursa'yı geliştirmek için fiziki yatırımların yeterli olamayacağını anlatan Hikmet Şahin, kültürel ve sosyal alanda da her türlü projeleri desteklediklerini dile getirdi. Kültüre ve sanata bir sevgisi olduğunu söyleyen başkan, yapılan işin ruha dokunması gerekliliğine temas ederek konuşmasına son verdi. Toplantıda sektördeki telif hakları konusunda da çalışmalar yapılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2007 Cumartesi 18:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?