4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

20 ülkeden misafirler geldi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve AIESEC tarafından düzenlenen "Kültür Panayırı"nda 20 farklı ülkenin kültürleri tanıtılacak.

Merinos Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, cumartesi günü Kent Meydanı'nda başlayacak olan panayır hakkında bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Recep Demirhan, gençlerin kendi potansiyellerini keşfedecekleri ve geliştirecekleri bir programa ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
20 farklı ülkeden gelen gençlerin kendi milli kültürlerini tanıtacaklarını söyleyen Demirhan, "Dışarıdan gelen öğrenciler burada Türk kültürünü tanıma imkanı buluyor. Bursa, bu gibi organizasyonlara bugüne kadar ev sahipliği yaptı. 20 farklı ülkeden gelen gençler burada vatandaşlarımıza kendi kültürlerinin güzelliklerini gösterecek" dedi.

HÜKÜMETLERİN DEĞİL HALKLARIN YAKINLAŞTIĞI BİR PROGRAM
21. yüzyılda bile bazı devletlerin savaş içinde olduğunu hatırlatan Demirhan, düzenledikleri programın hükümetlerin değil halkların yakınlaştığı bir faaliyet olduğunu ifade etti. Avrupa Birliği sürecinde bu çalışmayı önemsediklerini belirten Demirhan, "Kültürel farklılıkların bizim için bir zenginlik olduğunu biliyoruz. Diğer ülkelerle kültürel bağlarımızı geliştirmek istiyoruz. Çünkü buraya gelen gençlerin ileriki yıllarda yönetici olacaklarını düşündüğümüz zaman her şey bizim için daha faydalı olacaktır. Çünkü Türkiye'yi tanıyan bir genç ilerde yönetime geldiği zaman bizi daha iyi tanıyacak ve ilişkilerini ona göre şekillendirecektir. Bu sebeple yaptığımız bu çalışmalrın faydasını ilerde göreceğiz. Gençler kendi ülkelerinde edindikleri kültür ve birikimi burada sergileme imkanı buluyor" dedi.
Gençlerin cumartesi günü Kent Meydanı'nda kendi ülkelerinin yemeklerini, giyeceklerini ve müziklerini tanıtacakları panayır saat 15:00'de başlayıp 22:00'ye kadar devam edecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 14:31:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?