4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

200 bin TL'yi 5 ayda yediler

Bursa'da polisin 5 aydır peşinde olduğu çelik kasa hırsızı, sevgilisiyle arkadaşına ait bir çiftlik evinde eğlenirken yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ve Osmangazi'da evlerdeki çelik kasaları çalan ve 5 aydır hakkında silahlı yaralama suçundan yakalama emri çıkartılan Y.E. (26), Hürriyet Mahallesi'nde bir eve hırsızlık için girerken polis ekiplerini karşısında görünce kiraladığı otomobille kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin kendisini takip ettiğini gören zanlı, Ankara Yolu'na ters istikametten girdi ve yaklaşık 10 kilometre sonra izini kaybettirdi. Ancak geniş çaplı araştırma başlatan Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro ekipleri, Y.E'yi sevgilisi ile birlikte Mustafakemalpaşa ilçesinde bir çiftlik evinde eğlenirken yakaladı.

5 kişilik bir ekip olduğu belirtilen ve daha öncede 3 arkadaşının çelik kasa hırsızlığı suçundan yakalandığı öğrenilen Y.E.'nin oto hırsızlığı, işyerine girme, yan kesicilik, hırsızlık, kasten yangın çıkarma ve polise mukavemetten toplam 127 sabıkasının olduğu ortaya çıktı.

 200 BİN TL'Yİ HARCADILAR

Polis ekiplerinin 5 aydır peşinde olduğu zanlının 200 bin TL civarında ziynet eşyası çaldığı ve bunları sevgilisi ile birlikte harcadığı iddia edildi. Kızın ailesinin ise polise daha önceden kayıp ilanı verdiği ortaya çıktı. Ağabeyi Y.E. ile birlikte aynı suça karıştığı tespit edilen M.E. de (23) gözaltına alındı. Yakalanan Y.E.'nin, daha öncede merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi'nde geçtiğimiz Ağustos ayında meydana gelen olayda, bir sitenin yangın merdiveninden çıkıp açık bırakılan pencereden bir eve giren G.E.'nin ağabeyi olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2009 Pazar 10:28:01
Güncelleme :6 Aralık 2009 Pazar 11:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?