2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

'2006 yılı EN'leri' Başkan Şahin'e

Memur-Sen tarafından sendikanın kurucusu Mehmet Akif İnan'ın anısına düzenlenen "2006 yılı EN'leri" töreninde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin yerel siyaset dalında en iyi belediye başkanı ödülüne layık görüldü. 

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de katıldığı Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende, Bursa'daki farklı kurumlarda çalışan memurlar tarafından, 17 dalda 25 kişiye "2006 Yılı'nın En" ödülü verildi. 

Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sivil toplumun öneminden söz ederken, sivil kelimesinin asıl anlamının medeni olduğunu karşıt anlamının ise bedevi yani hukuk dışı yaşayan olduğunu söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının ve bu bağlamda sendikaların medeni yaşamın vazgeçilmez unsurlarından olduğuna dikkati çeken Bakan Çelik, "Ancak Türkiye'de memur sendikacılığı henüz emekleme devresindedir. Memur sendikacılığı tam anlamıyla oturmamıştır. Sendikalar sadece üyelerinin özlük haklarını savunmak ve almak için kurulmuş sivil toplum örgütleri olarak kalmamalı. Sendikacılık özlük hakkı istemekten öte topluma ve ülkeye katkı koymak anlamına da gelir" diye konuştu. 

"BURSA'NIN HİZMETKARIYIM"
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise bu tür ödüllerin hizmet verenlerin moral ve heyecanını artırdığını söyledi. Yavuz Sultan Selim'in Hasan Can'la arasında geçen kulağına nasıl küpe taktığının anlatıldığı tarihi bir anekdotla Bursa'ya ibadet aşkıyla hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Şahin, "Ülke ve memleket sevdasıyla çalışıyoruz. Rüyalarımızda dahi hizmet ve yatırımları görüyoruz. Bursa'nın hizmetkarıyız, bununla da iftihar ediyorum" dedi. 

Konuşmalarından ardından yerel siyaset dalında 2006 yılının en iyi belediye başkanı Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e, ödülünü Belediye ve Mahalli İdare Çalışanları Sendikası (BEM-BİR SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay verdi. Turbay, Başkan Şahin'in, Bursa'nın sorunlarının çözümü ve gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakmak için verdiği mücadeleye herkesin şahit olduğunu ve bu mücadelenin memurlar tarafından da ödüllendirildiğini söyledi. 

Gecede ayrıca, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı, Personel Daire Başkanı Esat Yalman ve Hesap İşleri Daire Başkanı Cavit Çalı da yerel bürokrasi dalında ödüle layık görüldüler. Hoşgörü ödülüne layık görülen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu adına, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er'e ise ödülünü Bakan Hüseyin Çelik verdi.
İha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 13:48:40
Güncelleme :26 Şubat 2007 Pazartesi 15:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?