3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

2007 Bursa Kalite Ödülü adayları

Bursa'da KAL-DER Bursa Şubesi ve Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) tarafından düzenlenen 2007 Bursa Kalite Ödülü'nde yer alacak kuruluşlar açıklandı. 

KAL-DER Bursa Şubesi ve BUSİAD işbirliğiyle 1998 yılından bu yana çağdaş kalite anlayışının yaygınlaşması, kalite çalışmalarının teşvik edilmesi icin verilen 'Bursa Kalite Ödülleri'nde yer alacak kuruluşlar düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Bursa'da kalite çalışmalarını teşvik etmek amacıyla bu tür yarışmaları düzenlediklerini söyleyen KAL-DER Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Sami Erol, "Kalite çalışmalarının teşvik edilmesi için verilen 'Bursa Kalite Ödülleri', 10 aylık profesyonel değerlendiriciler eşliğinde gerçekleşmektedir. Katılan her kuruluş bu süreçten kazanç elde edecektir. Bunun yanında Bursa'nın uluslararası arenada tanıtımı yapılacak. Ödül, katılan kuruluşlara da mükemmellik kazandıracaktır. Kurumlara kalite bilincinin yerleşmesi, etkinlik kazanması ve yaygınlaşması için çalışıyoruz. Ülkemizde çağdaş kalite çalışmaların ödüllendirilmesi gerekli. Kalite anlayışın yaygınlaştırılması için de bunu yapıyoruz" dedi. 

KALDER ile 1998 yılından bu yana stratejik ortak oldukların hatırlatan BUSİAD As Başkanı Arif Özer, "Bursa kalite konusunda Türkiye'ye damgasını vuruyor. Kuruluşlar, yarışma için geceli gündüzlü çalışmalarını sürdürüyor. EFQM'dan ödül almak amaç değil, araç olmalıdır. EFQM kriterleri süreçlerin iyileşmesine, kurumun kaliteleşmesine katkı sağlıyor. Geliri arttırıyor ve müşteri memnuniyet duyuyor. Kurum ve kuruluşları EFQM modeline davet ediyoruz. Bu işin tepeden aşağıya yayılması gerekiyor" diye konuştu. 

Bursa Kalite Yürütme Kurulu Başkanı Sadettin Çicek ise, mükemmelliğinin sonu olmadığına dikkat çekerek, "Bursa Kalite ödül süreci 20 Eylül'de başladı. Bu tarihten sonra kuruluşlar başvurularını yaptı. Ocak 2008' de kuruluşların başvuru teslim edilmesinden sonra profesyonel değerlendirmenin yapılacak" şeklinde konuştu. 

2007 Bursa Kalite Ödülü'ne bu yıl, özel kuruluş kategorisinde Aktaş Hava Süspansiyon Sist. San. Tic. A.Ş. ve Elvin Testkil, Kamu kuruluşları kategorisinde Bursa Anadolu Lisesi, Bursa Necatibey Meslek Lisesi ve Nilüfer Koç İlköğretim Okulu aday oldu. Ödül sahipleri, 19 Nisan tarihinde gerçekleşecek 6. Kalite ve Başarı Sempozyumu'nun ikinci gününde açıklanacak. 

18-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 6. Kalite ve Başarı Sempozyumu hakkında da bilgi veren KAL-DER Bursa Şube Başkanı Erol, ana temanın küreselleşmeyi yönetmek olduğunu açıkladı. Küreselleşmenin gelir farklılıklarını arttırmasının yanında gelişen ülkelere rekabet ortamı da oluşturduğunu söyleyen Erol, Türkiye'nin de küresel yönetimde bulunan ülkeler arasında olması gerektiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 16:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?