5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

2010 kehanetleri Bursa'da açıklanacak!

ROUBINI 2010 KEHANETLERİNİ BURSA'DA AÇIKLAYACAK

Dünya ekonomik krizini çok önceden tahmin eden ilk ekonomist olan ve bu öngörüsü nedeniyle dünyaca "kahin" olarak adlandırılan Prof. Dr. Nouriel Roubini, Bursa'da işadamlarına seslenecek.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB), Otomotiv Endüstrisi Vizyon Toplantıları çerçevesinde bir konferans vermek üzere Bursa'ya gelen Amerikalı ekonomist Prof. Dr. Nouriel Roubini, 7 Nisan Çarşamba günü sınırlı sayıda davetliye seslenecek. Roubini, işadamlarına dünya ekonomisindeki olası gelişmeleri ve bu gelişmelerin Türkiye ekonomisine etkilerini anlatacak.

Konferansa ev sahipliği yapacak olan OİB Başkanı Ferit Sünneli, otomotiv endüstrisinin üssü olmasının yanı sıra, bağrında barındırdığı diğer sanayi kuruluşlarıyla da Türkiye ekonomisinin kalbi konumundaki Bursa'nın Türkiye ekonomisine ve ihracatına büyük katkı yaptığını hatırlattı. Bursa'nın ekonomi merkezi olmasının yanı sıra, bir bilim ve kültür merkezi olarak da anılması konusundaki çabalarını sürdüreceklerini vurgulayan Sünneli, "Bu çerçevede OİB olarak, hem iş adamlarımızın ve iş kadınlarımızın küresel seçimlerine ışık tutmak, hem de eğitime katkı yapmak amacıyla Otomotiv Endüstrisi Vizyon Toplantıları'nın ilkini Roubini konferansıyla gerçekleştiriyoruz. Bu konferansın tüm geliri, Bursa'da yaptırdığımız OİB Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi'ne aktarılacak" dedi.

Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden OİB'in bu davranışından ödün vermeyeceğini vurgulayan Ferit Sünneli, otomotiv endüstrisine nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen OİB Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi'nin 2010-2011 öğretim sezonunda eğitime açılacağını bildirdi. OİB Başkanı Sünneli, 21 bin 760 metrekarelik bir alanda inşa edilen okulda, 24 derslik, fizik, kimya ve biyoloji laboratuarlarının yanı sıra, 6 adet atölyenin de bulunduğunu anlattı. OİB Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi adıyla eğitim verecek olan okulun ayrıca 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası, 720 kişilik spor salonu, 560 kişilik çok amaçlı salonu ve 4 daireli lojmana da sahip olduğunu ifade eden OİB Başkanı Ferit Sünneli sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu anlamda tam bir eğitim kompleksi olarak hizmet verecek olan okulumuzda Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi ve Motorlu Araçlar Teknolojisi olmak üzere 6 programda eğitim verilecek. Okulumuz, bu kadar geniş bir çerçeve ve yoğunlukta programı birarada uygulayacak olması açısından da Türkiye'de türünün ilk örneğini oluşturacak."

Bursa'da 7 Nisan'da Holiday Inn'de saat 10:00-14.00 arasında gerçekleştirilecek olan Roubini konferansının tüm gelirinin okula aktarılacağını hatırlatan Sünneli, tüm Bursalı işadamlarını konferansa katılmaya ve okulun hizmete açılmasına destek vermeye çağırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 11:13:03
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 18:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?