6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

2011 “armut yılı” ilan edildi

UYMSİB, 2011’İ “ARMUT YILI” İLAN ETTİ

Bu seneyi “Bursa Siyah İnciri Yılı” ilan ederek incir üretim ve ihracatını artıran Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), 2011'i ise “Armut Yılı” ilan etti.

2010’da Bursa siyah inciri ile ilgili çok başarılı bir çalışma yaptıklarını dile getiren UYMSİB Başkanı Salih Çalı, yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerde çalışma grubu kurduklarını, paneller düzenlediklerini, bilgilendirme amaçlı kitapçıklar ve afişler bastırdıklarını belirtti.

Dr. Çalı, “Bursa Valiliği’nin öncülüğünde, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarım İl Müdürlüğü, Gıda Kontrol ve Merkez Araştırma Enstitüsü ve diğer ilgili kuruluşlarla işbirliği yapılarak Bursa siyah incirinin önemi ve korunması faaliyetleri yürütülmüştür. İngiliz “Daily Telegraph” gazetesi temsilcileri ile Bursa siyah incirinin uluslararası pazarda tanıtımı yapılmıştır. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı nezdinde, ABD’ye Bursa siyah inciri ihracatının yapılması için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

2011’de Bursa’nın güzide meyvelerinden armutla ilgili çalışmalar yapacaklarını anlatan Çalı, "2011 yılı ”Armut”, 2012 yılı “Domates-Biber”, 2013 yılı “Şeftali”, 2014 yılı “Kiraz” yılı ilan edeceğiz. Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarım İl Müdürlüğü, Gıda Kontrol ve Merkez Araştırma Enstitüsü, tarım kooperatifleri, meyve üretici birlikleri ve diğer ilgili kuruluş ve üreticilerimizle işbirliği yapılarak paneller düzenlenecek, alım heyeti ziyaretleri, tarım ilacı kalıntılarıyla mücadele gibi faaliyetler yürütülecek.

Bu faaliyetlerin sembolik bir göstergesi olarak Devlet Bakanımız Zafer Çağlayan’a takdim edilen 1600 gramlık “deveci” armudu da bunun bir başlangıç işareti olmuştur” diye konuştu.

Dr. Çalı, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği olarak Bursa’ya mahsus ürünlerin ekonomik değerini artırmak ve bilhassa yurtdışı pazarlarında yer almasını sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2010 Cumartesi 12:22:04
Güncelleme :30 Ekim 2010 Cumartesi 14:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?