3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

2011'e sel mağdurlarıyla girdi

CHP'Lİ SENA KALELİ, YENİ YILA SEL MAĞDURLARIYLA GİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, yeni yıla Bursa’da geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketi nedeni ile zarar gören aileler ile girdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, yeni yıla geçtiğimiz aylarda selden en çok etkilenen Alacahırka Mahallesi’nde girdi. Ekim ayı sonunda meydana gelen ve Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Hamitler, Güneştepe ve Uludağ eteğinde bulunan İvazpaşa, Alacahırka, Muradiye gibi semtleri önemli oranda etkileyen sel felaketinde mağdur olan Tutuş ailesinin evinde yeni yıla giren Sena Kaleli, ailenin sorunları ile ilgili de bilgi aldı.

Uludağ'ın eteklerinden koparak gelen binlerce taşın evlerinin yanında bulunan derenin önünü tıkadığını aktaran ev sahibi Gülseren Tutuş, bu nedenle suların evine girdiğini ifade ederek, “Evdeki eşyalarımı sel suları dışarı taşımış. Tüm mahalleli derenin önünü açmaya çalıştı ama yine de başarılı olamadı. Evde olmadığım için ben zarar görmedim ama 80 yaşında evimden oldum. Bunun da acısı yeterli oldu” dedi.

Yeni yıla girerken Sena Kaleli’nin kendileri ile birlikte olmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Gülseren Tutuş, yerel yönetimler tarafından olay sonrasında verilen sözlerin unutulmamasını umduklarını belirterek; “Beklentimiz bir an önce gerek bizim gerekse mahallemizin sorunlarının çözüme kavuşturulması. Sena kızım gibi duyarlı insanların katkıları ile sorunlarımızın bir an önce çözüme kavuşmasını diliyorum” dedi.

Bursa’da yaşayan sel felaketinin yerel yönetimlere büyük bir örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli ise; “Özellikle dere yataklarında yapılaşmanın çok yoğun bir şekilde denetlenmesi gerekiyor. Son dönemde yaşanan sel olayları ile de adını duyuran Bursa’nın, bu anlamda ciddi önlemler alması gerekiyor. Yerel yönetimlerin burada iradeli bir duruş sergilemesinde büyük fayda var. Aksi takdirde birçok benzer olayı yaşayacağız. Bu da gerek maddi kayıplara gerekse can kayıplarına yol açacak. Olan insanımıza olacak” dedi.

Yeni yılda, tüm insanlık adına yeni umutların yeşermesini beklediğini söyleyen Kaleli; “Aslında, mağduriyetlerin gerçekleşmemesi için ilk etapta planlama yapılması, sonrasında biraz özveri ve sağduyu gösterilmesi, bu sayede de insani yaşam hakkına herkesin kavuşmasının sağlanması gerekiyor. Tüm bunlar yapıldıktan sonra bu tarz mağduriyetlerin gerçekleşmeyeceğine inanıyorum. Toplumumuzda kendisine sadece yardım edilmesini bekleyen bir yapı oluşturulmaya çalışılıyor. Hâlbuki insanların derdi bu değil. Herkes üreterek kendi yaşamlarını devam ettirmenin derdinde. Bizlerin de öncelikli amacı insanların üretmeleri için fırsat sağlamak. Bizler bu konuda başarılı oldukça toplumumuz daha da ileriye gidecektir. Bu vesile ile ülkemizde yaşayan herkesin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

Yeni yıla birlikte girdikten sonra uzun süre, ev sahibi Gülseren Tutuş, damadı ve kızı ile sohbet eden Sena Kaleli, yeni yılın ilk saatlerini Alacahırka Mahallesi’nde geçirdikten sonra bölgeden ayrıldı.

CHP'Lİ SENA KALELİ, YENİ YILA SEL MAĞDURLARIYLA GİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2011 Cumartesi 16:37:04
Güncelleme :1 Ocak 2011 Cumartesi 16:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?