3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

21. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 21.'si gerçekleştirilecek Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, 7 Temmuz Cumartesi start alıyor.

Her yıl Bursa'da 5 gün boyunca kardeşlik rüzgarları estiren Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'na bu yıl 5'i yeni, 25 ülke katılıyor. 7 Temmuz Cumartesi günü saat 18.30'da yabancı katılımcılarla birlikte Cumhuriyet alanında düzenlenecek kortej yürüyüşü ile başlayacak yarışma, 21.30'da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek görkemli törenle başlamış olacak. Yıllardır istikrarlı bir şekilde sürdürülen, Bursa'nın yanı sıra Türkiye'nin yurtdışında tanıtımına önemli katkılar sağlayan Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda bu yıl Mustafa Turan'ın başkanlığında oluşturulan usta jüride Macaristan'dan 2, Bulgaristan'dan ve Kazakistan'dan birer kişi yer alıyor. 25 ülke dansçılarının katılımıyla gerçekleştirilecek yarışmada, ülke grupları kentin 10 ayrı noktasında gösteriler sergileyecekler. Yarı finali 11 Temmuz Çarşamba akşamı yapılacak olan yarışmanın final gecesi ise 12 Temmuz Perşembe akşamı gerçekleştirilecek.

Bu yıl yarışmaya Makedonya, Rusya Federasyonu, Adıgey Cumhuriyeti, Moldova, Romanya, Slovakya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Yunanistan, Gürcistan, Kore, KKTC, Filipinler, Gana, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Yakutistan, Tataristan, Kolombiya, Meksika, İspanya, Cezayir, Hindistan katılacak. Filipinler, Kolombiya, Gana, Togo ve Kırgızistan ise bu yıl ilk kez yarışmaya katılan ülkeler.

Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nı geçen yıl Güney Kore kazanmış, dansçılar kazandıkları para ödülünü Kore Gazileri'ne hediye ederek, gönülleri fethetmişlerdi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 12:48:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?