6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

216 yıl hapis talebi

ADLİYEDEKİ MENFAAT ŞÜPHELİSİ 16 KİŞİNİN 216 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Bursa'da yetkili olmadığı iş için menfaat temin ettikleri iddia edilen ve aralarında bir adliye çalışanın da bulunduğu 3'ü tutuklu, 3'ü firari toplam 16 kişi hakkında 216 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Savcılığı'nın, ruhsatsız binalara sahte belgelerle su ve elektrik bağlattıkları iddia edilen bir çeteye yönelik teknik takibinde bir başka örgütün varlığını belirleyen polis, bu şüphelilerin dosyasını tefrik etti. İddiaya göre, 2007 ile 2008 yılları arasında adliyede görev yapan zabıt katibi İ.A.U.'nun bazı kişilerin devam eden dava dosyalarını takip ederek dosya içerisinden temin ettiği evrakları para karşılığında dosya sahiplerine verdiği, ayrıca dava açmak isteyen vatandaşlara yine para karşılığı yardımcı olduğu öne sürüldü.

Zabıt katibi ile birlikte iş takibi gerçekleştirdiği öne sürülen H.Y. (39), T.E. (35) M.A. (41) ve H.K. (28), "görevi kötüye kullanmak", "yetkili olmadığı bir işle ilgili menfaat temin etmek" suçlarından organize polisi tarafından gözaltına alındı. Teknik takibe yakalanan zanlılardan İ.A.U., H.Y. ile H.K. tutuklandı.

Şüpheliler hakkında Cumhuriyet Savcısı İbrahim Karakaş tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan 7 sayfalık iddianamede, şüpheli İ.A.U.'nun," 8 ayrı yetkili olmadığı bir iş için menfaat temin etmek, 7 kez bu suça teşebbüs ve görevini kötüye kullanmak" suçlarından toplam 78 yıla kadar hapsini istedi. Aynı suçlardan, karıştıkları olay sayısına göre, tutuklu şüphelilerden H.Y.'ye 38, H.K.'ya ise 35 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. 3'ü hakkında savcılığın yakalama kararı bulunan diğer şüphelilerin ise "yetkili olmadığı bir iş için menfaat temin etmeye azmettirmek" suçundan 5'er yıla kadar hapsi istendi. Şüpheliler, önümüzdeki günlerde asliye ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 10:07:00
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 10:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?