4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

23 Nisan'a yağmur engeli

Bursa'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının Atatürk Stadyumu'nda yapılacak programı olumsuz hava şartları dolayısıyla Cumartesi gününe ertelendi.

Bursa'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına yağmur engel oldu. Sağanak yağmur altında sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törenlere Bursa Vali Vekili Gazi Kaya, Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, daire amirleri katıldı.

Havanın soğuk ve yağmurlu olması dolayısıyla Atatürk Stadyumu'nda saat 10.00'da yapılması planlanan gösteriler 25 Nisan Cumartesi gününe ertelenirken, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nda günün anlam ve önemini belirten kısa bir tören yapıldı. Öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiirler okuduğu törende konuşan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Atatürk'ün milli egemenliği anlatan sözlerini hatırlattı.

Gülsar, "23 Nisan Ulusal Egemenlik bayramımız Atatürk'ün sözlerinde de derin anlamlar bulan, milli egemenlik kavramının ve Türk milletinin gönlündeki milli bağımsızlık anlayışımızın sarsılmaz bir ifadesi olarak önemli bir yere sahiptir. Bugün Türk milletinin egemenliğini ifade eden Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmış ve Türk halkının kayıtsız şartsız egemenliği bu meclisle tüm dünyaya ifade edilmiştir. TBMM'nin umutsuzluğun yoklukların bir dönemde açılması tarihimize bakıldığında geleceğimizi aydınlatan anlamlı bir dönüm noktası olmuştur.

Çocuklar sizlerinde Atatürk tarafından emanet edilen değerlere sahip çıkarak, tarihsel sorumluluğunuzun gerekliliğini yerine getireceğinize inanıyorum" dedi.
Olumsuz hava şartları dolayısıyla ertelenen Atatürk Stadyumu'ndaki kutlama törenleri 25 Nisan Cumartesi saat 10.00'da yapılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 12:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?