4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

25 öğrenci hakim karşısında

Uludağ Üniversitesi'nde çıkan olaylarda güvenlik görevlilerini yaralayıp kamu malına zarar verdikleri iddiasıyla haklarında toplam 900 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan 25 öğrencinin davasında, mahkeme teşhis için olay anında çekilen görüntülerin izlenmesine karar verdi.

12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "kasten kamu görevlisini yaralamak ve kamu malına zarar vermek" suçlarından her biri hakkında toplam 27 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan 25 üniversite öğrencisinin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada şahit olarak dinlenen yurt müdür yardımcısı B.T., karşıt görüşlü öğrenciler arasında tartışma çıktığını jandarmadan haber aldıklarını belirterek, "Bizi arayan üsteğmen, bir grup öğrencinin yurda doğru yürüdüğünü söyledi. Biz de bloklardaki güvenliği daha da artırdık.

Hemen bitişiğimizde olan jandarma karakoluna yazı yazarak yardım istedik. Öğrenciler kapıya dayandığında jandarma da geldi. Onların dağılması konusunda megafonla anons yaptı. Öğrenciler yurda doğru taş ve şişe attı. Jandarma da buna müdahale etti. Bu sırada ben kütüphanede panik halindeki yurt öğrencilerini yatıştırıyordum. Kimlerin yurt kapısına taş attığını görmedim" dedi.
Diğer şahitlerin dinlendiği davada, mahkeme teşhis için olay anında çekilen güvenlik kamerası görüntülerinin mahkemede izlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 15:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?