4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

25 öğrencinin yargısı sürüyor

Uludağ Üniversitesi'nde çıkan olaylarda güvenlik görevlilerini yaralayıp kamu malına zarar verdikleri iddiasıyla toplam 900 yıla kadar hapisleri istenen 25 öğrenci, duruşma salonunda olay günü çekilmiş görüntüleri izledi.

12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "kasten kamu görevlisini yaralamak ve kamu malına zarar vermek" suçlarından her biri hakkında toplam 27 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan 25 üniversite öğrencisinin yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada olayları gören bazı öğrenciler şahit olarak dinlendi. Ardından sanık ve avukatlarına olay günü çekilen görüntüler izlettirildi. Görüntülerde yurt kapısı önüne gelen kalabalık bir öğrenci grubunun slogan atıp zorla içeri girmek istemeleri, jandarmanın eyleme katılan öğrencilere yönelik müdahalesi yer aldı. Ayrıca bazı öğrencilerin çöp varillerine tekme atıp jandarma araçlarına taş atması görüntülerinin izlenmesi anında duruşmada sessizlik hakimdi.
Avukatlar görüntüler hakkında yazılı savunma yapmak için süre talebinde bulunurken, dava eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 11:42:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?