5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

2'nci etap için ilk kepçe vuruldu

Bursa’da hafif raylı sistemin 2. etabı için ilk kazma törenle vuruldu. Bursaray’ın B etabını yapacak olan müteahhit firma, ölçüm işlemlerini bitirdikten sonra inşaat çalışmalarına bugün başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa şehir içi ulaşımına rahat bir nefes aldıracak B etabının en kısa sürede tamamlanması için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Yüksek İhtisas kavşağında olduğu gibi Bursaray’ın 2. etabının da en kısa sürede hizmete gireceğini ifade eden Şahin, "Bursalıların ulaşım çilesine köklü bir çözüm daha getireceğiz" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın temelini attığı Bursaray’ı Yıldırım’a kadar götürecek B etabının çalışmalarına bugün başlanırken, inşaat sebebiyle bazı güzergahlarda düzenlemeler yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), B etabı çalışmaları sebebiyle 10 Şubat Perşembe günü saat 12.00’den itibaren Haşim İşcan Caddesi-Gökdere Bulvarı arasındaki trafik akışını yeniden düzenledi. Yeni trafik planlamasına göre, Gökdere kavşağından gelip Haşim İşcan Caddesi istikametine gidecek araçlar için köprü gidişinin kapatıldığı, sürücülerin İnönü Caddesi’ni takip eden Uluyol-Santral Garaj güzergahını kullanacakları belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 16:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?