6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

3. Tıbbi Onkoloji Günleri başladı

3. TIBBİ ONKOLOJİ GÜNLERİ DA BAŞLADI

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uludağ Tıbbi Onkoloji Günleri ile Hemşirelik Oturumları Konferansları Mudanya’da başladı.

Uludağ Üniversitesi ve University Pittsburgh Medical Center iş birliği ile hazırlanan "3. Uludağ Tıbbi Onkoloji Günleri Konferansları" Mudanya Montania Otel'de yapılıyor. Yurt içi ve yurt dışından dalında uzman hekimler tarafından verilen konferansların ilkinde, kanser hastalığında teşhis, tedavi ve yenilikler ele alındı. Bu senenin konusunun özellikle sindirim sistemi kanseri tümörleriyle ilgili olduğu ifade edildi. Bu yıl hemşirelere yönelik de seminer düzenlendi. Seminerde kemoterapi uygulamalarındaki standart, onkoloji hemşireliğinde semptom yönetimi, onkoloji hemşireliği bakım örnekleri ve tanser teşhisinden hissedilenler ele alındı.

Medikal Onkoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkkan Evrensel, “Uludağ Üniversitesi ve University Pittsburgh Medical Center iş birliği ile bu yıl üçüncüsünü düzenediğimiz toplantılarımızda görüş alışverişinin yanı sıra eleman değişikliğinin ilk adımını da atacağız. Bundan böyle bilimsel konularda daha sık ve daha fazla bölümü kapsayacak şekilde bu iş birliği devam edecek. Bizler için çok önemli olan bu konferanslarda, en yeni gelişmeleri ve yeni uygulamaları öğreniyoruz. Uzmanlar ileri derecede teknik, tıbbi ve cerrahi girişimlerini burada yapabiliyorlar” dedi.

Uludağ Üniversitesi İç Hastalıkları Bölüm Başhemşiresi Semure Zengi ise,

“Konferansta kemoterapi ilaçlarının hazırlanması ve uygulanması konusu üzerinde duruyoruz. Hasta ve ailelerin psikolojilerini tartışıyoruz" diye konuştu.

UÜ Medikal Onkoloji Bölümü Sorumlu Hemşiresi İlknur Arslan da, “Bugüne kadar kanser tedavisi için yurt dışına giden hastaların karşılaştıkları tedavi yöntemleriyle bire bir aynı yöntemleri uyguluyor olmamız bizi çok mutlu etti. Yurt dışında uygulanan yöntemlerle bizim yöntemlerimiz arasında hiçbir fark yok” dedi.

3. TIBBİ ONKOLOJİ GÜNLERİ DA BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2010 Cuma 16:05:04
Güncelleme :25 Haziran 2010 Cuma 16:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?