3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

3. Türkiye Aşıklar Bayramı

Bursa'nın merkez Yıldırım Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Türkiye Aşıklar Bayramı'nda, yurdun değişik yörelerinden çok sayıda halk ozanı bir araya gelecek.

1-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 3. Aşıklar Bayramı'na, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan elemelerde finale kalan aşıkların katılacağı bildirildi. Etkinlikle ilgili olarak Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısına, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu ve yarışmada görev alacak jüri üyeleri katıldı. Türk milletini aydınlatan örf ve adetleri günümüze taşımanın önemli olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, kopuz, saz, bağlama tellerinin Türkçe'nin özünü yansıttığını dile getirdi. Başkan Keskin, "Cumhuriyet Türkiye'sinde Türk saz şairliğini, aşıklık geleneğini uzun yıllar Konya Aşıklar Bayramı'nı düzenleyerek Feyzi Halıcı yaşatmıştı. Feyzi Halıcı, 3 yıl önce bir yazı ile bu geleneği sürdürmeyi Yıldırım Belediyesi'ne tevcih etmiştir. Yıldırım Belediyesi, 3. Türkiye Aşıklar Bayramı'nı 2 yıldır gerçekleştirmektedir. 3 gün sürecek olan yarışmalarda gündüz aşıklık geleneğinin değişik dallarında yarışmalar yapılacak olup, akşamları ilk gün Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nda, ikinci ve üçüncü gün ise Barış Manço Kültür Merkezi'nde yarışmaya katılan aşıklar sahne alacak" dedi.

Türk edebiyatında en önemli dalı temsil eden halk edebiyatının tüm zenginlikleriyle yaşatılması için düzenlenen yarışmada en iyi performansı sergileyen aşığı araba ile ödüllendireceklerini ifade eden Keskin, "Bu yarışmanın Oscar havasında olması için birinci gelen aşığa sıfır kilometre otomobil, ikinciye dizüstü bilgisayar, üçüncüye ise bağlama verilecektir. Elemeler sonucu finale kalan tüm aşıklara birer plaket ve çeşitli hediyeler takdim edilecektir" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu da, Yıldırım Belediyesi'nin Aşıklar Bayramı'nı düzenleyerek bir ilke imza attığını kaydetti. Ambarcooğlu, "70 milyon insanı bu tür etkinliklerle buluşturmak lazım. Halk ozanlığı bu faaliyetlerle canlanacak" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Aşık Cemal Divani ve Aşık Temel Turani karşılıklı atıştı.
iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 15:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muammer şahin IP: 88.245.202.xxx Tarih : 26.10.2007 10:27:45

arkadaşlar aşık temel turani değil aşık temel turabi ok