2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

3. Uluslararası Çocuk Buluşması duygulandırdı

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından dünyanın 17 ülkesinden Türkiye'ye getirilen yetimler, 3. Uluslararası Çocuk Buluşması'ndaki gösterileriyle davetlilere duygulu anlar yaşattı.

Yetimlerin, sahnede sergiledikleri oyunlarda gösterdikleri performans katılımcıları mest etti. Yetimlilik bilincini yaygınlaştırmak için her yıl Bursa'da düzenlenen "Çocuk Buluşması" için Patani, Endonezya, Irak, Lübnan, Burkina, Etiyopya, Kamboçya, Bangladeş, Ürdün, Kosova, Bosna, Pakistan, Doğu Türkistan, Çeçenistan, Filistin, Afganistan'dan gelen yetimler, Yıldırım Spor Merkezi'nde Türkiye'deki kardeşleri ile bir araya geldi. Yıldırım Spor Merkezi'ni ağzına kadar dolduran davetliler, yetimler için bağışta da bulundular. Çocuk, kadın, erkek, yaşlı 7'den 70'e binlerce insan etkinliğe katılarak yetimleri yalnız bırakmadı. Türkiyeli kardeşleri tarafından yalnız bırakılmamanın ve unutulmamanın sevincini yaşayan yetimler, onlarla kaynaşarak, kardeşlik duygularının gelişmesi adına önemli mesajlar verdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, "Yetimliliğin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Kavramının bilincindeyiz. Çünkü bizler, yetim Peygamberin ümmetiyiz. Lütfen yetimlerimize sahip çıkalım" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 13:10:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?