3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

3. yarı olimpik havuz hizmette

Osmangazi Belediyesi'nin yaptığı 3. yarı olimpik yüzme havuzunun 22 Mayıs Çarşamba günü Soğanlı'da hizmete gireceği bildirildi.

Yenikaraman ve Atıcılar'da daha önce hizmete giren havuzlar, halen binlerce abonesiyle bölge halkına hizmet veriyor. Soğanlı Mahallesi'ne yapılan yarı olimpik yüzme havuzu da öncelikle bölge halkına hizmet verecek. Açılış töreni öncesi tesislerde inceleme yapan Mustafa Dündar, "Demiryolu altını yüzme havuzlarıyla buluşturduk. Binlerce gencimizin bu tesislerde spor yapacağını, geleceğin sporcularının buradan yetişeceğini bilmek bize büyük mutluluk veriyor" dedi.

Soğanlı yüzme havuzu yaz kış kullanıma açık olacak. Kış sezonunda kullanılacak olan balon üst örtü sistemi de havuza monte edildi. Böylece havuz yaz kış kullanılabilir hazır hale geldi. Önümüzdeki haftadan itibaren sezonu açacak olan Soğanlı havuzu, bölgeye ayrı bir zenginlik katacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, inceleme gezisi sırasında bu tesisin özellikle soğanlı bölgesine değer katacağını söyledi. Dündar, gençleri havuza yüzmeye davet etti.

YARI OLİMPİK MODERN BİR TESİS
Soğanlı yüzme pavuzu 3511 metrekarelik araziye inşa edildi. Havuz 12.5 x 25 metre yarı olimpik ölçülerde. 280 metrekarelik binada 18 kabinli duş ve 9 kabinli bay ve bayan soyunma odaları bulunuyor. Ayrıca 4 kabinli tuvalet, antrenör odası, sekreter, yönetim odaları ve çok amaçlı bir salonla mutfak da bulunuyor. Binanın 570 metrekarelik bir de bodrum katı bulunuyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 14:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?