3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

3 ayda 250 ünite kan bağışı

Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesi ve Bursa Kızılay Kan Merkezi'nin üç ayda bir ortaklaşa düzenlediği 'Kan Bağışı Kampanyaları'nın sonuncusunda 250 ünite kan bağışı yapıldığı açıklandı. 

Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesi ve Bursa Kızılay Kan Merkezi tarafından her yıl 3 ayda bir gerçekleştirilen kan bağışı kampanyaların sonuncusu 10-11-12 Aralık tarihleri arasında şube merkezinde gerçekleştirildi. Bursa Kan Merkezi doktoru Züleyha Hüseyin ile hemşireler Zehra Lodos, Sakine Alçin ve Pınar Çakal'ın nezaretinde her gün saat 10.00 ile 17.00 arasında düzenlenen kampanyaya İnegöllüler büyük ilgi gösterdi. Üç günlük süre içerisinde yoğun başvuru geldiğini açıklayan Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Gündoğdu Arıyürek, "Ancak bunlardan 250 donöründen kan alınabildi. Toplam 200'e yakın donörden gerek yaşlılık, gerek ilaç kullandıkları, gerekse kilo uygunsuzluğu sebebiyle kan alınamadı. Kan bağışı yapacak kişiler 19 ile 65 yaş arasında olmalı. Kiloları ise 55 kilodan fazla olmalı ve herhangi bir hastalığı bulunmamalı. Kızılay adına tüm İnegöllülere şükranlarımızı sunuyorum. 

Yaklaşan Kurban Bayramı sebebiyle yoksul ve dar gelirli ailelere kurban eti dağıtmak amacıyla Kızılay'ın başlattığı "Kurban Bağışı Kampanyası"nın devam ettiğini de belirten Arıyürek, "Kampanyaya katılmak isteyen hayırseverlerimiz, tüm bankalardaki ortak hesap olan 2868 nolu hesaba bir adet kurban için 240 YTL yatırabilir. Ayrıca Kızılay şubemize uğrayıp makbuz karşılığında da ödeme yapabilir. Bu güne kadar 6 hayırseverin bağış yaptı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 15:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?