5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

3 bin kişiyi büyüleyen bale

44. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında sahne alan "Güldestan" Balesi, muhteşem gösterisiyle, Açık Hava Tiyatrosu’nda 3 bin kişiye keyifli dakikalar yaşattı.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen ve göçebe toplumdan bu yana Türk Kültürü’nün tarihini konu alan Güldestan, 2 saat süren gösterisiyle izleyenleri adeta büyüledi.

Balerinlerin zarafetini hayran bakışlarla izleyen Bursalılar, gösterinin sonunda Mercan Dede’yi ve oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Modern Dans Topluluğu bünyesindeki İstanbul ve İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının yer aldığı dev prodüksiyonun koreografi ve yönetmenliğini Beyhan Murphy, müzik direktörlüğünü Bursalı sanatçı Arkın Ilıcalı (Mercan Dede), tasarımını Işın Mumcu kostüm tasarımını İsmail Dede, Işık Tasarımı’nı ise Michael Odam gerçekleştirirken, gösteride toplam 34 dansçı ve 8 müzisyen görev yaptı.

Gösteri öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mercan Dede, "Amacımız, Türkiye’deki genç jenerasyona kültür sanat alanında kendi geleneklerimizi aktarmanın yanında, 700 yıllık geçmişimize ait bu hikayeyi bu günün diliyle dünya insanına en iyi şekilde aktarmak" dedi.

Öte yandan, Avrupa Birliği’ne girmeye çalıştığımız şu günlerde, kültür ve sanatın, Türkiye’yi ve Türk kültürünü AB politikacılardan çok daha iyi tanıtacak bir araç olduğunu belirten Mercan Dede, "Güldestan Türk kültürünün yabancı ülkelerde anlatılması için çok önemli bir proje. Bu projeyi en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bu anlamda hareket noktamız modern sanatlar, çıkış noktamız ise bu topraklar diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 11:53:59
Güncelleme :30 Haziran 2005 Perşembe 15:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?