4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

3 bin tüketici hakkını aradı

Bursa Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mahmut İnan, 2008 yılında il ve ilçelerdeki tüketici hakem heyetlerine 3 bin 724 tüketicinin başvurduğunu, en çok mobilya sektöründe ayıplı mallarla karşılaşıldığını söyledi.

Bursa'da 2008 yılında il ve ilçelerdeki tüketici hakem heyetlerine yapılan başvurular hakkında bilgi veren Mahmut İnan, değeri 936 TL'ye kadar olan ayıplı bir malla karşılaşan tüketicinin şikayette bulunmasının kanuni bir mecburiyet olduğunu hatırlattı.

Her ilçede hakem heyeti bulunduğunu söyleyen İnan, il merkezinde 119 tüketicinin başvuruda bulunduğunu dile getirdi. Bunların 81'inin tüketici, 38'inin ise satıcı lehine sonuçlandığını kaydeden İnan, ilçelerde başvuru sayısının 3 bin 605 olduğunu ifade etti. İlçelerdeki başvuruların 3 bin 256'sının tüketici, 372'sinin de satıcı lehine neticelendiğini belirten İnan, "17 ilçemizde tüketici hakem heyetleri bulunmaktadır. İlçelerdeki hakem heyetleri kaymakamlık binalarında faaliyet göstermektedir. Başvurular için hiçbir ücret almıyoruz. 936 TL'ye kadarki sıkıntılar için tüketici hakem heyetine başvurmak zorunludur. Alınan kararlar mahkeme kararı niteliğinde olmaktadır" dedi.

"EN ÇOK MOBİLYA SEKTÖRÜNDE SIKINTI VAR"

Tüketicilerin ayıplı mal ve hizmetler, taksitli pazarlamalar ve turistlik amaçlı gezilerde çok fazla sıkıntı yaşadığını söyleyen İnan, mobilya sektöründe daha fazla ayıplı mal ile karşılaştıklarını kaydetti. İnan, "Mobilya sektörü ve elektronik ürünlerde sıkıntılar daha fazla. Tüketici ne kadar bilinçli olursa mal ve hizmet de o kadar kaliteli olur. En önemli denetçi tüketicidir. Türk mallarının tüm dünyada kabul görmesi için tüketicinin haklarını koruması lazım. Zaten biz 3 ay içerisinde davaları karara bağlıyoruz. Analizlerde görüldüğü gibi bütün davalar tüketici lehine de sonuçlanmıyor. Satıcının da haklı olduğu durumlar söz konusu mu?" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 17:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?