3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

3 gün devamsızlık işinden etti

Bursa'da, Gazi Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Genç hakkında, üniversiteye hazırlanan 26 öğrencinin 3 gün fazla devamsızlık yapması üzerine hakkında soruşturma başlatıldı. Genç, başka bir liseye öğretmen olarak atandı.

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Gazi Anadolu Lisesi'nde 2007 yılında üniversiteye hazırlanan 26 öğrencinin devamsızlıklarını düzelttiği iddiasıyla okul müdürü hakkında soruşturma başlatıldı. Disiplin kurulu kararıyla Cafer Genç, Yıldırım Beyazit Lisesi'ne öğretmen olarak tayin edildi.

Meslektaşlarının haksızlığa uğradığını iddia eden Türk Eğitim-Sen Bursa Şubesi Başkanı Selçuk Türkoğlu, üniversiteye hazırlanan bu öğrencilerin, sınava hazırlanmak için devamsızlık yaptıklarını, devamsızlık yapan 26 öğrencinin hepsinin ÖSS'yi kazandığını söyledi. Okul Müdürü Cafer Genç'in 21 yılını idarecilikle geçirdiğini ifade eden Türk, "Dosyası sayısız takdir belgesiyle dolu olan bir insanın bu şekilde haksızlığa uğraması çok yanlış. Müdür olan birini başka bir okula öğretmen olarak görevlendirmek kabul edilir bir durum değildir. Şu anda devamsızlık yaptıkları söylenen çocuklarımızın hepsi üniversiteyi kazanmış durumda. Müdürümüzün takdir edilmesi gereken yerde sürgüne gönderilmesi bizi son derece üzmüştür. Son günlerde Milli Eğitim Bakanı, 'Kaybedecek tek bir eğitimcimiz bile olmamalı' diyor. Ancak bu sözle alınan bu karar arasında zıtlık var. Şu anda lise son sınıf öğrencilerine 45 gün devamsızlık hakkı tanındı. Bu çocuklar 3 gün devamsızlık yapmış ve bugünler öğrencilere çok görülmüş. Bunun arkasını bırakmayacağız" dedi.

SÜRGÜNDEN DÖNÜŞ
Aynı sıkıntıların sadece okullarda olmadığına dikkat çeken Türkoğlu, en son sürgünün PTT'de yaşandığını söyledi. Türkoğlu, "Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, PTT şubelerinde tuvalet olmadığı için personelin yaşadığı sıkıntıları dile getirmiş, bu yüzden hakkında soruşturma açılarak kendisi Uşak'ın Sivaslı ilçesine tayin edilmişti. Biz bunu mahkemeye taşıdık ve yaklaşık 3 ay sonra yeniden eski görevine iade edildi. Bugün, hukuka olan inancımızı yenilemek ve haksızlıklara boyun eğmeyeceğimizi göstermek için buradayız" diye konuştu.

Basın açıklaması yapıldığı esnada bazı sendika üyelerinin "Al eline pet şişe, postacım ...", "Prostat olmak istemiyoruz" yazılı pankartlar taşıması dikkat çekti. Sendika üyeleri yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 16:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?