3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

3 günlük hasılat Filistin'e

Bursa'da bir restoran işletmecisi, 3 günlük hasılatını Filistin'e gönderme kararı aldı.
Beşevler Mahallesi'nde 7 yıldır faaliyet gösteren Kocamanlar Balık Restoran'ı onlarca sivilin katledildiği Filistin'deki Müslümanlar için örnek bir kampanya başlattı.

Firma sahibi, 12, 13 ve 14 Ocak tarihinde ele geçirilen tüm hasılatını İsrail'in zulmü altında ezilen Filistin'e gönderme kararı aldı. 3 gün boyunca restoranda yemek yiyen insanların ödediği paralar, Filistin'de akan masum insanların göz yaşlarını silmekte kullanılacak. İş yerinin önüne asılan Türk ve Filistin bayrağının yan yana olduğu afişte, "Söz verdik. Üç günlük hasılatımız Filistin'deki kardeşlerimize" yazıldı.

Yüreklerinin kan ağladığını ifade eden restoran sahibi Maşallah Kocaman, "Kaç gündür savaş devam ediyor. Masum insanlar çoluk çocuk demeden katlediliyor. İçimiz buruk. Hüzünlüyüz,üzülüyoruz. Elimizden sadece dua etmek geliyor. Fakat herkese örnek olacak başka şeyler de yapmak istedik. Düşündük ve 3 günlük hasılatımızı olduğu gibi Filistin'deki kardeşlerimize göndermeye karar verdik. Umarım bu birçok işletmeye de örnek olur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 16:06:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?