6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

3 kadından birinde vücut çatlağı var

HER ÜÇ KADINDAN BİRİNDE VÜCUT ÇATLAĞI VAR

Her üç kadından birinde hamilelik ve sık kilo alıp vermekten dolayı vücut çatlağı olduğu bildirildi.

Vücuttaki çatlakların cildin aşırı gerilmesi sonucu derideki elastik dokunun kırılması ile oluştuğunu ifade eden özel Medical Park Özel Bursa Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Sibel Ünlüiskit, her üç kadından birisinde görülen vücut çatlaklarının en çok karın, kalça, baldırlar ve göğüslerde meydana geldiğini, sık kilo alıp vermek ve hamileliğin buna sebep olduğunu söyledi.

Ünlüiskit, her kadının hayalinin pürüzsüz bir cilt, estetik bir vücut olduğunu ancak çeşitli faktörler yüzünden cildin sağlığını kaybedebildiğini ve cilt dokusunun zayıf düşebildiğini anlattı. Ünlüiskit, cilt dokusu zayıf düştüğünde ortaya çıkan başlıca sıkıntılardan birisinin cilt çatlakları olduğunu ifade ederek, "Başlangıçta kırmızı ile mor arası bir renkte olan büyüklü, küçüklü bu çizikler zamanla deri renginden açık bir renge dönüşüyor. En çok, karın, kalça, baldırlar ve göğüslerde görülen çatlaklara; önemli kilo değişimleri, hamilelik, obezite, hızlı büyüme, sık ağırlık kaldırma, kortizonlu ilaç kullanımı gibi durumlar sebebiyet veriyor. Kimi ciltler diğerlerine göre daha dayanıksız olabiliyor. Çok açık renkli ciltler çatlak oluşumuna daha yatkın" dedi.

Cildin üst üste sıralanmış üç katmandan oluştuğunu kaydeden Ünlüiskit, "Epidermis, derm ve hipoderm. Derm, gerçek bir yorganı andırıyor. İçerdiği lifler sayesinde, cildin temel çatısını oluşturuyor. Demet şeklindeki kolajen lifleri, cildin dayanıklılığını, diriliğini ve yapısal bütünlüğünü sağlıyor. Daha ince olan elastin lifleri, kolajen lifleriyle birlikte gerçek bir ağ oluşturuyor ve cildin elastikiyetinde önemli bir rol oynuyor. Eğer kolajen ağları düzensizleşir ve elastik lifler koparsa, cildi sıkılaştıran tüm yapı yıkılıyor ve cilt, yaraya benzer çizgili bir hal alıyor, çatlaklar oluşuyor" açıklamasını yaptı.

ÇATLAKLARA ENGEL OLUNABİLİR Mİ?

Çatlaklara engel olabilmek için karın, göğüs ve bacakları esnemeye alıştırmak gerektiğini hatırlatan Ünlüiskit, çeşitli losyon ve yağların cildin esnemesine yardımcı olabildiğini, bu bölgelere masaj yapılması ile dolaşımın hızlanacağı ve böylece çatlaklara karşı koruyucu olabileceğini vurguladı. Ayrıca dengeli beslenme ve bol su içmenin de cilt sağlığı açısından önemli olduğunu kaydeden Ünlüiskit, ister yeni başlamış olsun, ister üzerinden yıllar geçmiş olsun tedavi imkanının mevcut olduğunu dile getirdi.

Ünlüiskit, lazer, mikrodermabrazyon ve karboksiterapi ile çok iyi sonuçlar alındığını, özellikle tatile çıkmadan hemen önce başlamak yerine önceden başvurup tedaviyi planlamak ve yaza istediğimiz formda girmenin mümkün olabildiğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 12:10:03
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 20:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?