4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

30 memurun yemin heyecanı

Bursa Adalet Sarayı'nda asaleti onanan 30 memur törenle yemin etti.

Adli Yargı Komisyon Başkanı Necati Türe, yaşanan ekonomik kriz sebebiyle devlet memurluğunun ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını ifade ederek, "Bu yüzden işinize, aşınıza ekmeğinize dört elle sarılın. Devletinize ve Milletinize olan borcunuzu ödemek için çok çalışın. Yerinizde olmak isteyen size imrenerek izleyen insanlar var" dedi.

Bursa Adalet Sarayı'nda görev yapan 30 memurun asaletinin onanması üzerine tören düzenlendi. Adliyedeki Konferans Salonu'ndaki törene Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Necati Türe, Komisyon üyesi ve 3. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Eyüp Sabri Baydar ve Başsavcı vekili Hacı Osman Kaya katıldı. Türk Bayrağının üzerine ellerini koyan memurlara 2. Ağır Ceza Mahkemesi yazı işleri Müdürü Cavit Galata, yemin ettirdi.

Mutlulukları gözlerinden okunan genç memurlara seslenen Galata, "Bana 40 yıl önce ettiğim yeminimi hatırlattınız. O mutluluk ve heyecanı tekrar yaşadım. Dilerim sizlerde aynı duygularla, yemininize bağlı bir şekilde memuriyet hayatınızı sürdürürsünüz" diye konuştu.

Devlet memuru olmanın en önemli farklarından birinin de kanunda yazılı hallerin dışında kimsenin devlet memurluğuna son verilmeyeceğini vurgulayan Başkan Türe, "Bu yasal düzenleme ile memura tanınan bu hak, dünya ve ülke ekonomisini bugünlerdeki durumu ve özel sektörde çalışanların kriz sebebiyle işlerine son verilmesi, işlerine son verilenlerin yeniden iş bulmasının çok zor olması bu konudaki güvencenin ne kadar önemli bir güvence olduğunun takdirini sizlere bırakıyorum. Bu yüzden işinize, aşınıza ekmeğinize dört elle sarılın. devletinize ve ülkenize minnet borcunuzu ödemek için çok çalışın. İşe alınırken, özellikle sözlü mülakat sırasında verdiğiniz sözleri, sizlerin yerinde olmak için yüzlerce kişinin başvurduğunu bunların ve çevrenizin sizlere dışarıdan gıpta ile baktığını unutmayın" dedi.

Devlet memurlarının her durumda devletin menfaatlerini korumak mecburiyetinde olduğunu ifade eden Başkanı Türe sözlerini şöyle sürdürdü."Memur, Türkiye Cumhuriyeti anayasasına ve kanunlarına aykırı olan memleketin bağımsızlığını ve bütünlüğünü bozan Türkiye Cumhuriyetinin güvenliğini tehlikeye düşüren herhangi bir faaliyette bulunamaz Aynı nitelikte faaliyet gösteren herhangi bir harekete guruplaşmaya teşekküle veya derneğe katılamayacağı gibi bunlara yardım da edemez Herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararına veya zararına ırk, cinsiyet, siyasi düşünce din ve mezhep ayrımı yapmaz. Devlet Memuru Türkiye Cumhuriyeti anayasasına ve kanunlarına bağlı kalıp, milletin hizmetinde Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını sadakatle uygulamak zorundadır".
Törenin ardından memurlar, hakim, savcı ve zabıt katipleriyle birlikte kafeteryada pasta kesti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 11:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?