3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

30 minik yazarın imza günü

Bursa'da, Nilüfer Koç İlköğretim Okulu 4-B sınıfından okuyan 30 öğrenci, yazdıkları kitapları düzenlenen imza gününde sevenleri için imzaladı. 

Nilüfer Koç İlköğretim Okulu'nda düzenlenen imza gününe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, öğrencilerin ebeveynleri ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Dönem başında sınıf öğretmeni Mehmet Emek tarafından ortaya atılan fikir üzerine 4-B sınıfında okuyan 30 öğrencinden kitap yazmaları istendi. Bunun üzerine harekete geçen öğrenciler 6 aylık bir çalışma neticesinde kendilerini, ailelerini, arkadaşlarını, gezdikleri gördükleri yerleri, gittikleri piknikleri, yaşadıkları kavgaları, kedi ve köpeklerini kaleme aldı. 

Öğrencilerin bir birinden ilginç hayat hikayelerini anlattığı 20-30 sayfalık kitaplar ise Ekin Kitapevi tarafından çocuklara okumayı ve yazmayı sevdirmek için ücretsiz olarak basıldı. Küçük yaşta yazar olmanın zevkini yaşayan öğrenciler için okulun konferans salonunda imza günü düzenlendi. Sunuculuğunu da minik öğrencilerin yaptığı imza gününe saçlarını yaptırıp en güzel kıyafetlerini giyerek gelen öğrenciler, yazdıkları kitaplarını sevenleri için imzaladı. Zaman zaman izdihamın yaşandığı imza gününde, minik yazarlar usta yazarları aratmayacak görüntüler sergiledi. Kısa sürede 50'den fazla kitap imzalayan öğrenciler, sıraya giren öğretmenler için de kitap imzaladı.
Nilüfer Koç İlköğretim Okulu Müdiresi Leyla Okumuş, gayelerinin okumayı ve yazdırmayı sevdirmek olduğunu söyledi. Sınıf öğretmeninin bu projesi karşısında çok heyecanlandıklarını ve derhal uygulamaya koyduklarını söyleyen Okumuş, "Kitap okuma özürlü olan toplumumuzda çocuklarımızın internet bağımlısı haline gelmemesi için çalıştık. Onlardan kısa öyküler yazmalarını istedik. Aşama aşama yapılan çalışmalarda hikayeleri tamamladık. İnanılmaz hikayeler ortaya çıktı. İlk yazarlık tecrübesini henüz ilköğretim 4. sınıfta yaşayan öğrencilerimizin geleceğin yazarları olmasını diliyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 13:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?