6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

30 ton maya yola saçıldı‎!

YOLA DÖKÜLEN HAMUR MAYASI TRAFİĞİ FELÇ ETTİ

Orhangazi-Yalova Yolu üzerinde hamur mayası taşıyan bir tırın kontrolden çıkarak bariyerlere çarpması sonucu araçta bulunan 30 ton hamur mayası yola saçıldı. Her iki şeride de yayılan mayalar sebebiyle sürücüler, zor anlar yaşadı.

Edinilen bilgiye göre olay, sabah saatlerinde Orhangazi-Yalova yolu üzerinde meydana geldi. Konya'dan yüklediği yaklaşık 30 ton hamur mayasını İstanbul'a götürmek için yola çıkan Ekrem Tonyalı (36) idaresindeki 01 C 7509 plakalı tır, Yalova yakınlarında yokuş aşağı inerken henüz belirlenemeyen bir sebeple kontrolden çıktı. Orta refüje yan yatarak sürüklenmeye başlayan tır, yaklaşık 100 metre sonra durabildi. Kaza sonrasında tır dorsesinde bulunan hamur mayaları ise Yalova-Bursa Karayolunun her iki şeridine de saçıldı.

YOL MAYA ÇALDI

Kaza sebebiyle yol her iki şeritten de kapandı. Kamyon sürücüsü Ekrem Tonyalı ile yanında yolcu olarak bulunan Engin Balcı (37) kazada yaralandı. Yaralılar çevreden yetişen vatandaşlar tarafından TIR'ın içinden çıkarılarak ambulansla Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tır sürücüsünün durumunun ağır olduğu belirlendi. Yola saçılan yaklaşık 30 ton hamur mayasının yoldan kaldırılması için olay yerine kepçe çağrıldı. Yalova-Bursa karayolunun her iki şeridi tek şerit olarak kontrollü bir şekilde trafiğe açıldı. Mayadan dolayı kayganlaşan yolda birçok kamyon ve otobüs güçlükle hareket ederken, polis mayaların kaldırılmasından sonra yolu trafiğe açabildi.

Jandarma ve polis ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

YOLA DÖKÜLEN HAMUR MAYASI TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
YOLA DÖKÜLEN HAMUR MAYASI TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
YOLA DÖKÜLEN HAMUR MAYASI TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
YOLA DÖKÜLEN HAMUR MAYASI TRAFİĞİ FELÇ ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 18:34:02
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 18:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?