6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

300 aracı inceleyip cinayeti çözdüler

POLİS, 300 BEYAZ OTOMOBİLİ İNCELEYEREK CİNAYETİ AYDINLATTI

Bursa'da sonradan dahil oldukları kavgada, 2 kardeşten birini kalasla döverek öldürüp diğerini de yaraladıkları iddia edilen 2'si tutuklu 3 kişinin yargılanmasına başlandı. Polisin, cinayeti aydınlatmak için 300 tane beyaz renkli aracı incelediği ortaya çıktı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten öldürme ve yaralama" suçundan ömür boyu hapisleri istenen tutuklu sanıklar A.Ç. (34) ve R.A. (29) ile olaya karıştığı iddia edilen tutuksuz sanık S.K. (23), ilk kez hakim karşısına çıktı. Polisin 300 adet beyaz renkli otomobili incelenmesi sonucu yakalanan zanlılar, haklarındaki iddiaları yalanlayarak olay günü amaçlarının kavgayı ayırmak olduğunu söyledi.

Tutuklu sanık A.Ç., ifadesinde, "Olay günü bir otomobilde bulunan 3 kişi yol kenarındaki motosikletli bir genci dövüyordu. Ben kavgayı ayırmak için yanlarına gittim. Ölen Tekin Gökçe, otomobilden aldığı tornavidayla, "Sen kabadayı mısın?" deyip küfrederek bana sadırdı. Kendisinden kurtulmak için aracın etrafında dolandım. Peşimden geldiğini görünce yol kenarında bulduğum 30-40 cm'lik tahta parçasıyla tornavida bulunan eline vurmak istedim. Ancak kendisi hareket edince tahta parçası başına geldi. Kendisi yere yığıldı. Bu arada araçtaki diğer kişi de üzerime yürüyünce bir tane de ona vurdum. Her ikisi de yere düştü. Daha sonra arkadaşlarımla birlikte otomobile binerek olay yerinden uzaklaştık. Bu olayda tutuklu olan arkadaşım R.A.'nın hiçbir suçu yoktur. Ölen Tekin ile ağabeyi S.G.'ye ben vurdum" dedi.

Diğer tutuklu sanık R.A. ise arkadaşının verdiği ifadeyi doğrulayarak, "Olay, arkadaşım A.Ç.'nin anlattığı gibi oldu. Uludağ yolundan dönen aracı 12-13 yaşlarında bir çocuk kullanıyordu. Bizi geçtikten sonra yol kenarında motosikletli çocuğu dövdüklerini görünce yardım etmek istemiştik. Şahıslar alkollüydü. Ben, maktulün ağabeyi olduğunu söyleyen S.G. ile tartışırken arkadaşım A.Ç. ile de ölen Tekin Gökçe'nin kavgasını görmedim" diye konuştu.

Tutuksuz sanık S.K. de kavgaya karışmadığını, olayın çok kısa bir sürede cereyan ettiğini, araç içinden olanları izlediğini söyledi.

Davaya katılan ölen Tekin Gökçe'nin ağabeyi mağdur S.G. ise olay gününü şöyle anlattı:

"Olay günü dağ yoluna çıkmıştık. Dönüşte alkollü olduğumuz için otomobilin direksiyonuna 13 yaşındaki oğlum A.A.G. geçmişti. Yanımızdan geçen bir motosiklet, bizi ve kendisini tehlikeye düşürdü. Biz de motosikletliyi uyarmak için aracı durdurduk. Kardeşim motosikletin sürücüsüyle konuşurken ona bir tokat attı. Bu sırada otomobillerinden inen 2 kişi, kardeşimin üzerine yürüdü. A.Ç. ile aralarında bir tartışma başladı. Tartışma kavgaya dönüşünce elinde kalas bulunan A.Ç. kardeşime sert bir şekilde vurdu.

Kardeşim yere düştüğünde bir kez daha vurdu. Bunun üzerine ben de yanına gitmek istedim. Bu kez arkadaşı R.A. ile birlikte bana saldırdılar. Ben de yere düştükten sonra otomobillerine binerek uzaklaştılar. Kendilerinden şikayetçiyim."

Sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme, davayı şahitlerin dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

POLİS, 300 BEYAZ OTOMOBİLİ İNCELEYEREK CİNAYETİ AYDINLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2010 Cuma 09:55:03
Güncelleme :4 Aralık 2010 Cumartesi 01:32:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?