6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

300 milyon liralık fatura vurgunu

300 MİLYON LİRALIK FATURA VURGUNUNA JANDARMA OPERASYONU

İstanbul ve Bursa'da eş zamanlı yapılan operasyonda, kurdukları paravan şirketlerle sahte fatura ticareti yaptıkları iddia edilen ve aralarında mali müşavir bir kadının da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin bastığı 300 milyon lira değerindeki sahte faturaya el konulurken, operasyonun diğer illere de sıçraması bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre, Maliye Bakanlığı'nın ihbarı üzerine harekete geçen jandarma, bastıkları sahte faturaları yüzde 10 -20 arasında sattıkları iddia edilen şüphelilerin yakalanması için alarma geçti. 3 aylık planlı takibin ardından İstanbul ve Bursa'da eş zamanlı şok baskınlar düzenlendi. Kurdukları 10 ayrı paravan şirketle sahta fatura basıp ticaretini yaptıkları iddia edilen matbaacılar İstanbul'da gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, sahte faturaları kullandıkları iddia edilen Bursa'daki işadamlarını da tespit etti.

Aralarında bayan mali müşavir ve muhasebecinin de bulunduğu toplam 11 kişi gözaltına alındı. Ayrıca basılmış 300 milyon lira değerindeki sahte faturaya da el koyan jandarma, şebekenin kentteki iyi ayrı tekstilciye biri 98, diğeri 3 milyon lira değerinde sahte fatura kestiğini belirledi.

Zanlıların ev ve iş yerinde yapılan aramalarda, 1 adet av tüfeği ve kuru sıkı tabanca, çeşitli firmalar adına düzenlenmiş 26 ayrı kaşe, bin 38 adet boş fatura koçanı 716 ayrı doldurulmuş fatura ile 68 koli muhtelif fatura ve muhasebe kayıtlarına el koyuldu. Ayrıca şirket bilgisayarları da incelemeye alındı.

Sahte fatura bastıkları iddia edilen İstanbul'daki matbaacılar M.E., S.K., Ş.O., M.Y. ve A.E. ile basılan bu sahte faturaları kullandıkları öne sürülen Bursalı tekstilciler S.S., M.S., Ç.S. ve S.A., mali müşavir D.Ö. ile muhasebeci H.G., "teşekkül oluşturarak devleti zarara uğratmak, sahte fatura basmak, dağıtmak ve ticaretini yapmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Operasyonun, şebekenin bastığı tekstil, akaryakıt ve inşaat malzemesi faturalarını kullandıkları belirlenen diğer illere de sıçraması bekleniyor.

300 MİLYON LİRALIK FATURA VURGUNUNA JANDARMA OPERASYONU
300 MİLYON LİRALIK FATURA VURGUNUNA JANDARMA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 11:41:02
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 17:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?