3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

32. Yeşil Bursa Rallisi start aldı

Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 6. yarışı olan 32. Yeşil Bursa Rallisi start aldı. 

Castrol Fiesta Rallye Cup'ın şampiyonunu belirleyecek Yeşil Bursa Rallisi'nde Serhat Öztemir, Koray Muratoğlu ve Mert Soley, Castrol Fiesta Rallye Cup 2007 şampiyonu olmak için birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyor. Korupark önünden Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Gümüş tarafından verilen startta ilk çıkışı Grup N şampiyonluğu için Mitsubishi Evo 9 ile mücadele eden Ercan Kazaz yaptı. 11 etabın geçilececeği rallide ekipler 141.65 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 406.70 kilometrelik parkuru tamamlayacaklar. Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası'nda mücadele eden ekiplerin yanı sıra mahalli şampiyona ve klasik otomobillerde ralli şampiyonasına renk kattı. 54 ekibin kayıt yaptırdığı rallinin Göktepe etabı ise nefesleri kesti. Ekipler, şampiyonluğa ulaşabilmek için kıyasıya yarıştılar. 

Start öncebi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ercan Kazaz, zor bir etap olduğunu belirterek, "Güzel ve kırıcı parkurlar var. Biz bu yarışa renk katacağız. 32. Yeşil Bursa Rallisi'ne bir Bursalı firmanın teveccüh edip katılmaması bizi üzdü. Yarış zor olduğu için bitirme oranları düşük olabilir" dedi. 

Bayanlarda şampiyonluğun en güçlü adayı Burcu Çetinkaya ise, tüm yarışmacılara başarılarak dileyerek, şampiyonluk için mücade edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 17:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?