4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

33 yıl yerine beaat kararı geldi

Bursa'da tabancayla ateş ederek karnındaki 6 aylık bebeğin ölümüne sebep olduğu öne sürülen genç anneyle, yaşı küçükken dini nikah kıydığı iddiasıyla hakkında 33 yıla kadar hapsi istenen dini nikahlı eşi beraat etti.

Edinilen bilgiye göre 6 ay önce Millet Mahallesi Muğla Sokak'ta, 10 aylık bir bebeği olan Zülbiye P. (17) yeniden hamile kaldı. Sara hastası olan ve iddiaya göre ikinci çocuğuna bakamayacağı endişesiyle bunalıma giren genç kadın, tabancayı karnına dayayıp bir el ateş etti. Kanlar içinde kalan Zülbiye P., yakınları tarafından Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan genç kadının karnındaki bebeğin kurşunla vurularak öldüğü belirlendi. Ağır yaralı olarak günlerce yoğun bakımda tedavi gören genç anne ise iyileşerek taburcu edildi.

Savcılık, karnındaki bebeğini doğmadan öldürdüğü iddia edilen Zülbiye P. hakkında soruşturma başlattı. Çağrıldığı adliyede ifade veren Zülbiye P., eline aldığı tabancanın birdenbire ateş alması sonucu karnından vurulduğunu, bunu kasti olarak bebeğini öldürmek için yapmadığını söyledi. Genç anne hakkındaki soruşturmasını tamamlamak için Adli Tıp Kurumu raporunu bekleyen savcı, olay hakkında ailenin diğer fertlerini de dinledi.

Bu arada, Zülbiye P. ile 14 yaşındayken aralarında resmi nikah olmadan dini nikah kıyıp cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen kocası Cevahir B. (28) hakkında, "çocuğun cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından toplam 33 yıl 6 aya kadar, evlilik cüzdanını görmeden bir evlenme için dinsel tören yaptığı öne sürülen Ali Y.'ye de (68) 6 aya kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Mahkeme, yaptığı yargılama sonunda sanık Cevahir B.'nin "kişinin özgürlüğünü kısıtlamak" suçundan beraatine, cinsel istismar ve dini nikah kıymak suçundan açılan davanın ise şikayetçisinin olmaması ve sonradan resmi nikah yapılmış olmasını sebebiyle ayrı ayrı ortadan kaldırılmasına karar verdi.
Genç çifte dini nikah kıydığı iddia edilen Ali Y. ise önce 2 ay hapis cezasına çarptırıldı, ardından duruşmadaki iyi halini sebebiyle sanığın 5 yıl boyunca denetime tabi tutulmasına karar verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 11:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?