3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

336 küçük piyanistten Türkiye rekoru

336 KÜÇÜK PİYANİSTTEN TÜRKİYE REKORU

Bursa Kent Konseyi Müzik Çalışma Grubu’nun Dünya Müzik Derneği (DMD) işbirliğiyle düzenlediği ve 2 gün süren ‘2. Bursa Kent Piyano Günleri’nde 336 minik piyanist hünerlerini sergiliyor.

Türkiye’de ilk kez Bursa’da başlatılan ‘Kent Piyano Günleri’nin ikincisi, 336 minik piyanistin katılımıyla Türkiye rekoru kırarak Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda devam ediyor. 5-15 yaş arasında piyano eğitimi alan öğrenciler, sırayla piyanonun başına oturarak sergiledikleri yetenekle büyük alkış alıyorlar. Okullarında veya özel olarak piyano eğitim alan minikler, çaldıkları eserlerle usta sanatçıları aratmıyor. Minikler, dünyaca ünlü farklı eserleri iki gün süresince birbiri ardına sergiliyor.

Müzik şöleninin yaşandığı etkinliğin artık geleneksel hale geldiğini belirten Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, miniklerin arasında da dünya çapında sanatçıların çıkacağına inandığını söyledi. Başkan Pala, “Türkiye’ye örnek çalışmalar yapan Bursa Kent Konseyi, lider ve önder konumda bulunuyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle ülke çapında önemli faaliyetlere imza atıyoruz. ‘Toplumsal Denge Çizgisi’ anlayışıyla herkese ve her kesime hitap edebilen etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Halkın ve çocukların sanata olan ilgisini artıracak çalışmaları destekliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz. Çocuklarımıza müzik hayatlarında da başarılar diliyorum” dedi.

Konserin sonunda minik piyanistlere, teşekkür belgeleri verildi.

336 KÜÇÜK PİYANİSTTEN TÜRKİYE REKORU
336 KÜÇÜK PİYANİSTTEN TÜRKİYE REKORU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2011 Cumartesi 17:06:01
Güncelleme :30 Nisan 2011 Cumartesi 17:27:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?