6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

35 bin postacıya çifte bayram

35 BİN POSTACIYA ÇİFTE BAYRAM

Bursa'da, PTT çalışanlarının mahkemeye yaptığı müracaattan 35 bin postacıyı ilgilendiren emsal bir karar çıktı. İdare mahkemesi, postacıların bayram tatilini 3.5 günden bütün kamu çalışanları gibi 9 güne çıkardı. Postacılar, bayram tatili sevincini şapkalarını havaya atarak kutladı.

Bütün kamu görevlilerine 9 gün, PTT çalışanlarına ise yayınlanan genelgeyle 3.5 gün bayram tatili verilmesi üzerine, Türkiye Haberleşme Kağıt ve Basın Yayın İşkolu Kamu Çalışanları (Türk Haber-Sen) Bursa Şubesi ekipleri soluğu adliyede aldı. Adaletsizliğin giderilmesi için 2. İdare Mahkemesi'ne başvuran postacılar, Türkiye'deki 35 bin çalışanı ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Mahkeme, bunun telafisi güç zararlar doğurabileceğini dikkate alarak, yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Böylece postacılar da bütün kamu personeli gibi 9 gün bayram tatili yapma hakkı kazandı.

35 bin kişiye çifte bayram yaşatan karar, Türk Haber Sen Bursa Şubesi üyeleri tarafından kutlandı. Postacılar kararı şapkalarını hayaya atarak kutladı. Sendikanın Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, adaletin yerini bulduğunu söyledi.

35 BİN POSTACIYA ÇİFTE BAYRAM
35 BİN POSTACIYA ÇİFTE BAYRAM
35 BİN POSTACIYA ÇİFTE BAYRAM
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2010 Cumartesi 13:50:02
Güncelleme :13 Kasım 2010 Cumartesi 14:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?