6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

35 kuruşluk borca 45 lira istediler

35 KURUŞLUK BORCA 45 LİRA İSTEDİLER

Bursa'da bir banka, 35 kuruşluk borcu olan müşterisine Noter'den ihtarname göndererek, 45 lira ödemesini istedi. Hesabını kapattıktan 2 yıl sonra çifte şok yaşayan bayan mudi ise yanlışlığın düzeltilmesini isterken, "Aksi takdirde yasal haklarımı kullanacağım" dedi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi'nde oturan 36 yaşındaki Arzu Saylı, 4 yıl önce bir bankaya hesap açtırdı. İki yıl sonra bankadaki tüm parasını çeken Saylı, hesabınında kapatılmasını istedi. Olayın üzerinden 2 yıl geçtikten sonra Saylı, cep telefonuna gelen mesajla şoke oldu. Zira SMS'de, hesabının eskiye düştüğü, 35 kuruş borcunu ödemesi gerektiği belirtildi. Soluğu bankada alan bayan mudi, hesabının 2 yıl önce kapatıldığını, kendisinden talep edilen bu paranın iptalini istedi. Banka yetkilileri, bir yanlışlık olduğunu kaydedip, eski müşterisinden özür diledi.

Meselenin halledildiğini zanneden Arzu Saylı, bir hafta sonra eve gelen ihtarname ile ikinci şoku yaşadı. 35 Kuruş'luk borcu için yapılan ihtarname masrafıyla birlikte 45 lira 81 Kuruş'u ödemesi istenen Saylı, şaşkına döndü. Hemen bankaya giden Saylı, ihtarnameyi göstererek "Hani yanlışlığını düzeltmiştiniz?" diye sordu. Banka yetkilileri ise bu konuda yapabilecekleri hiç bir şey olmadığını ifade ederek, talep edilen paranın ödenmesi gerektiğini vurguladı.

Uygulamanın çok yanlış olduğunu kaydeden Saylı, "Kapattığım bir hesap için banka önce 35 kuruş borç çıkardı. Ardından da, bu kadar cüzi bir meblağ için, Noter kanalıyla bana 45.81 liralık ihtarname gönderildi. Bu benim değil. Onların hatasıdır. Yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum. Aksi takdirde yasal haklarımı kullanıp, gerekli müracaatı yapacağım" dedi.

Ayrıca görüştüğü banka yetkililerinin, 2 yıl önce kapattığı hesabına 7 ay önce 20 lira para yatırıldığını söylediklerini belirten Saylı sözlerini şöyle sürdürdü. "Kapalı olan bir hesaba nasıl para yatırılıyor? Bunun acilen düzeltilmesini istiyorum. Bankanın kendi yanlışlığının ceremesini çekiyorum. Meblağ çok önemli değil, ama bankanının kendi müşterisine böyle bir şey yapması çok abes ve ayıp".

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2010 Pazar 10:01:03
Güncelleme :25 Temmuz 2010 Pazar 12:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?