4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

36 zehir taciri tutuklandı

Bursa'da narkotik dedektiflerinin 5 aydır kameralar aracılığıyla gözetledikleri mahalledeki uyuşturucu satıcılarına operasyonunda gözaltına alınan 43 kişiden 36'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlar kapsamında 133 kilogram uyuşturucu ele geçirilmişti. .

Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 aylık takibin ardından hafta başında operasyona start verdi. Merkez Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi Kartal Sokak'ta torbacı tabir edilen 41 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı. Zanlılar arasındaki 7 kadın ve 9 çocuk ise polisleri bile hayrete düşürmüştü. Yaz temizliği operasyonu kapsamında 133 kilogram uyuşturucu ile yakalanan 2 kişinin ardından 41 kişiden 34'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece operasyon kapsamında 36 kişi tutuklanmış oldu. Serbest bırakılan 7 çocuk hakkında da Çocuk Mahkemesi'nde dava açılabileceği öğrenildi.

Narkotik dedektiflerinin kaydettiği görüntülerde yaşlı bir kadın gençleri para karşılığında inanılmaz bir şekilde zehirliyor. Parayı alan kadın evinin camından uzatılan uyuşturucuyu müşterisine verip hiçbir şey olmamış gibi davranıyor.Görüntülerde gençlerin de mahalleye lüks otomobille gelen kişilere uyuşturucu sattıkları, bazen de park halindeki kamyonların uyuşturucu alışverişinde zula yeri olarak kullanıldığı tespit edilmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 11:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?