3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

38 bin minik dersbaşı yaptı

Bursa'da yaklaşık 38 bin ilköğretim birinci sınıf ve okul öncesi öğrencisi ders başı yaparken, okullarına alışmak için eğitime erken başlayan minik öğrencilerin bazıları anne ve babalarından ayrılmanın hüznünü yaşadı.

İlk ve orta öğretiminde verilen 3 aylık yaz tatilinin ardından okula yeni başlayan ana okulu ve 1. sınıf öğrencileri için ders zili çaldı. Ağabey ve ablalarıyla Ramazan bayramından sonra beraber ders başı yapacak minik öğrenciler, ilk kez okula gitmenin sevincini yaşadı. 2009-2010 eğitim ve öğretim sezonunun başlaması sebebiyle ilk önce İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, BTSO Eğitim Kampüsü'nde yer alan Sait Ete İlköğretim Okulu bahçesinde devam etti. Öğrencilerin ant okumasından sonra son sınıf öğrencileri okula yeni başlayan birinci sınıflara çiçek verdi. Halk oyunları gösterileri törene renk katarken, Okul Müdürü İlhan Sarıgül okula yeni başlayan öğrencilere başarılar diledi.

Yeni eğitim ve öğretim döneminin tüm eğitim camiası için hayırlı olmasını dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, öğrencilere verilen eğitimin kalitesinin ülkenin gelecekteki şartlarını tayin edeceğini dile getirdi. Gülsar, "Nitelikli insan kaynağının ülkelerin kaderini belirlerken, ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençler için sağlam temeller üzerine kurulmuş eğitimin önemi çk büyüktür" dedi.

Ardından söz alan Vali Şahabettin Harput, Türkiye'nin geleceğinin sağlam karakterli gençlerle şekilleneceğini belirterek, "Dinamik, ahlaklı ve bigili gençlerimiz sayesinde ülkemiz çağdaş medeniyetler seviyesine çıkacaktır. Bursa'da ilk ve orta dereceli 464 bin öğrenci için zil sesi çaldı. Bu rakam üniversite öğrencileriyle beraber 500 bini aşıyor. Bu çok büyük bir rakam. Dünyada birçok ülkenin nüfusuna denk gelen gençlerimizin sayıları ülkemiz gurur tablosudur" diye konuştu.

HÜZÜNLÜ VE MUTLU DERS BAŞI

Törenin ardından protokol üyeleri, ders başı yapan birinci sınıf öğrencileri ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Vali Harput, miniklere bazı hediyeler verdi. Okula ilk defa başlayacak olan öğrenciler, anne ve babalarının yanından ayrılmazken, bazı öğrenciler göz yaşlarını tutamadı. Kendilerine ikram edilen tatlıları yiyen öğenciler, masalarında bulunan ücretsiz ders kitaplarını da inceledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 00:23:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?