4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

382 muhtarla tek tek tokalaştılar

Bursa Büyükşehir Belediye sınırları içindeki muhtarlar, Başkan Recep Altepe’nin tanışma ve paylaşım toplantısına tam kadro katılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geleceğe iyi bir miras bırakmak için kaçak yapılaşma ile mücadelede herkesin birlikte hareket etmesini istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Milletvekilleri Altan Karapaşaoğlu, Mehmet Tunçak, Sedat Kızılcıklı, Ali Kul, Ali Koyuncu ile Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın da hazır bulunduğu toplantıya bir çoğu azalarıyla birlikte 382 muhtar katıldı.

İLK TOPLANTI MUHTARLARLA

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Almira Otel’deki toplantıda yaptığı konuşmada, yeni bir hizmet dönemi başladığını hatırlatarak, yeni dönemde görev alan tüm muhtarlara ve seçilen belediye başkanlarına başarılar diledi. Yeni hizmet döneminin güzel bir şekilde geçmesi için muhtarlarla ve mahalle halkı ile buluşmak istediklerini belirten Başkan Altepe, bu nedenle öncelikle mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiklerini söyledi.Yeni dönemle birlikte yeni düzenlemeler yaptıklarını anlatan Başkan Altepe, ilk olarak 130 yıllık belediye binasını yeniden düzenlediklerini, başkanlık makamı, yazı işleri ve diğer birimleri ile tarihi binanın yeniden canlandığını kaydetti.

BAŞKAN ALTEPE PROJELERİNİ ANLATTI

En büyük hedeflerinin Bursa’nın yaşanabilir bir kent haline gelmesi olduğunu belirten Başkan Altepe, “Ulaşımı, spor alanları, çevresiyle Bursa’nın örnek bir şehir olması için çalışacağız. Şehrimizin güzelliklerini, turizm ve doğal değerlerinin ortaya çıkarılması, Bursa’nın yaşayan bir tarih şehri, kültür başkenti olması için çalışmalar yapacağız. Bursa artık hizmet şehri olmalıdır” dedi.
Bursa’nın kimliğinin ortaya çıkarılması için çalışırken, hiçbir problemine sırt çevirmeyeceklerini ifade eden Başkan Altepe, “Şehrin her kesiminde hangi kimlikte fikirde olursa olsun şehri katkı sağlayan herkesle birlikte çalışacağız. Tüm gücümüzü birleştirelim. Biz bu şehrin patronluğuna değil, yöneticiliğine soyunduk. Bunu yaparken de herkesle bir bütün olacağız” şeklinde konuştu.

"BURSA'YA SAHİP ÇIKALIM"

16 yıllık belediyecilik hayatında hiçbir siyasi konuşma yapmadığını tek hedefinin Bursa’yı hizmet olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bursa’nın gücünü ve özelliklerini biliyoruz. Bunları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Örnek olarak dünyanın ilk 10’u arasında yer alan bir otomotiv kenti tren raylarını kendi üretmelidir. Biz bunu söylediğimizde dünya bundan etkilenmiş ve dünyadaki vagon fiyatları düşmüş. Dünya buna inandığına göre biz de kendimize inanalım. Bu sadece bir örnektir. Önemli olan Bursa’ya sahip çıkmaktır. Herkes bu kente sahip çıkacak. Bu kentte doyan da doğan da nimetlerinden faydalanan herkes sahip çıkmalıdır. Ecdadımızın bizlere miras bıraktığı Bursa’yı gelecek nesillere en güzel şekilde bırakacağız” diye konuştu.

Başkan Altepe, devam eden ve yeni yapılacak projelerle ilgili de muhtarlara bilgi verdi. Öncelikle projesi başlatılan ancak bürokratik işlemler sebebiyle ertelenen teleferik hattının yenilenmesi ve uzatılmasıyla ilgili çalışmaların yeniden gözden geçirilerek hızlandırılacağını kaydeden Başkan Altepe, “Yıkım çalışmaları tamamlanan Emirsultan Projesi’nde de revizyona gidiyoruz. Projenin düzenlenmesi tamamlandıktan sonra halkımızla da paylaştıktan sonra inşaatın startını vereceğiz. Bursa’nın en önemli projelerinden biri olan raylı sistemin üniversite etabıyla ilgili bazı eksiklikler tamamlanacak. Yaklaşık 500 milyon TL ihale edilen projenin bedelinin düşürülmesi için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

200 milyon TL’lik Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nin bir bütünün parçası olması gerektiğini ifade eden Başkan Altepe, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir proje yok. 4 ay sonra bitecek olan proje tamamlandığında burada kongre yapılması gerekiyor. Ama kongre yapacak kimse yok. Bursa Türkiye’nin kongre kentleri arasından çıkarılmış. Kongreye gelen bile olsa Bursa’da 12 bin yatak var. Antalya’da 260 bin yatak var. Kongre’ye gelenleri nerede ağırlayacaksınız. Bunlar inşaat başlamadan planlanması gerekiyor. Ancak artık bu projeye başlanmış. Bundan sonra Merinos Projesi’ni nasıl canlandırmamız gerektiğini düşünmeliyiz. 2010 yılında İstanbul Kültür Başkenti Projesi’ne Bursa’yı da dahi ederek kongre merkezini canlandırmaya çalışacağız. Ayrıca kent içinde de 8-9 tane yeni otel yapılıyor. Hepsini entegre ederek Bursa’nın marka kent olması için çabalayacağız”

"KAÇAK YAPILAŞMANIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ"

Son 30 yılda yapılan yanlışlarla doğan kaçak yapılarla bir kültür oluştuğunu dile getiren Başkan Altepe, “Kaçak yapı konusunda Türkiye’nin en sıkıntılı illerinden biri Bursa. Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer’de bin 500’ün üzerinde bina yapılmış. Sadece seçim döneminde 700 kaçak yapıya zabıt tutulmuş. Bu artık hepimizin problemidir. Artık buna bir dur demeliyiz. Herkese görev düşüyor. Demeç veren sivil toplum kuruluşlarından muhtarlara, belediye başkanlarına, milletvekillerine kadar herkese görev düşüyor. Bundan sonra tarlalar bölünüp inşaat yapılmasın. Bursa’yı geleceğe taşımak için şehrin tarlalarının yağmalanması engellenmelidir. Milletvekillerimiz yasalarla ilgili bizler de uygulamalar konusunda yapacağımız çalışmalarla Bursa’da kaçak yapılaşmaya son vermeliyiz” diye konuştu.
Bakan Faruk Çelik de toplantıda kaçak yapılaşma ile mücadele edileceğini belirterek, "Bursa’ya yukarıdan bakıldığında beton filizlerin görünüyor. Yolu izi olmayan yerlerde kiremit yığınları görüyoruz. Ben 5 -6 yıl önce söyledim. Bursa yıkarak düzenlenir. Yol yapmak için, meydan yapmak için yıkılır ve hak sahiplerine payları verilir. O halde yeni dönemde de Bursa’yı rahatlatacak projeleri ortaya koymak ve öncelikli sorunları çözmek için çalışacaksınız” dedi.

“BEN BİLİRİM ANLAYIŞI ÇOK TEHLİKELİ”

Yöneticilikte “ben bilirim anlayışının” çok tehlikeli olduğunu dile getiren Bakan Çelik, istişareden ve diyalogdan büyük faydaların kazanılabileceğini belirterek, “Ben değil biz yapalım. Bu centilmenliği ve bu rahatlığı hepimiz hissetmeliyiz. Ham insan ben yaptım der, pişmiş insan biz yaptık diyendir. Asıl olan birlikte yaptık diyebilmektir. Konuşmak kadar yapmak da önemlidir. Ben ve diğer milletvekilleri arkadaşlarımız kaçak yapılaşmanın önlenmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız. Mikser kanunu da buna dahil. Benim belediyelerden istediğim ise plan işinin çözülmesidir. Ne olursa olsun Bursa’da kaçak yapılaşmayı durdurmak için gerekeni yapın. Bizimde yapacağımız olursa her türlü desteğe hazırız” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Çelik ve Başkan Altepe, muhtarlarla tek tek görüşerek salondan uğurladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 14:09:41
Güncelleme :25 Nisan 2009 Cumartesi 14:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?