3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

3G eylemine Başkan ve Vekil desteği

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde kurulan 3G baz istasyonlarına tepki gösteren mahalleliye CHP Milletvekili Kemal Demirel ve Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'de destek verdi.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda yapılan eyleme yaklaşık 100 mahalleli katıldı. 3G eylemine katılan CHP Milletvekili Kemal Demirel, halkın vekili olarak vatandaşların sağlığına önem verdiklerini ifade ederek, "Hayatta sağlıktan daha önemli bir şey yok. Halkın sağlığını tehdit eden baz istasyonlarına karşı gereken mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberlikten kuvvet doğacağını biliyorum. Onun için vatandaşlarımızın sıkıntılarına her zaman çare olmaya devam edeceğiz" dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, son yıllarda giderek vatandaşın hayatını tehdit eden baz istasyonlarının kaldırılması için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Biz yıllardır bu istasyonlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Ancak GSM operatörlerinin hiç biri bize destek vermedi ve bu istasyonları gelişi güzel yerlere kurdular. Daha önce bazı mahallelere baz istasyonları kuruldu ve biz bu konuyu mahkemeye götürdük. Mahkemelerin çoğu bizim lehimize sonuçlandı. Ancak kamu alanlarında yapılan baz istayonlarına karşı çaresiz kaldık. Şimdi cep telefonu operatörleri bu istasyonları baca şeklinde yapmakta ve vatandaş bunun ne olduğunu anlamamaktadır" diye konuştu.

Tüketiciler Derneği Başkanı Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, tüketicinin korunması ile ilgili devletin, tüketiciden yana taraf olduğunu belirterek, devletin sağlıklı bir çevrede yaşam hakkının korunması konusunda sorumlu olduğunu söyledi.
Basın açıklaması yapan mahalle sakinleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 13:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?