2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

4. Gürsu Yamaç Paraşütü Şenliği

Bursa'nın Gürsu ilçesinde düzenlenen 4. Gürsu Yamaç Paraşütü Şenliği, havanın da güzel olmasıyla heyecanlı ve renkli görüntülere sahne oldu.

Dışkaya Tepesi'nde Gürsü Havacılık Kulübü (GÜRHAVK) tarafından düzenlenen festivale Adana, İzmir, Yalova, Denizli gibi illerden katılan 250'den fazla paraşütçü Gürsu'da buluştu. Yaklaşık bin metre yükseklikten atlayan maceraseverler, Bursa'yı kuşbakışı seyretme imkanı yakaladı. Havanın güzel ve rüzgarın da şiddetli olmaması sebebiyle yaşları 20 ile 50 arası olan paraşütçüler, yeşil Bursa'nın üzerinde süzülmenin tadını çıkardı. Diğer yıllara göre katılımın çok fazla olması, festivale ilgiyi daha da arttırdı. Amatör pilotlar ve eğitim alan öğrenciler için Türkiye'nin en iyi pistleri arasında gösterilen Dışkaya Tepesi'ndeki paraşüt şenliğinde, bazı paraşütçülerin kalkışı sırasında rüzgarın şiddetini arttırması, renkli görüntülere sahne oldu.

Yarışmayla ilgili bilgiler veren GÜRHAVK Yönetim Kurulu Üyesi Recep Erol, 3 gün süren paraşüt festivalinin geçen yıllara göre daha renkli ve güzel geçtiğini söyledi. Festivalin birinci gününde 40 uçuşun gerçekleştiğini belirten Erol, şenliğin ikinci gününde şiddetli rüzgar olduğundan uçuş yapılmadığını kaydetti. Erol, "Şenliğin 3. gününde havanın güzel olması ve şiddetli rüzgarın olmaması paraşütçüleri sevindirdi. Her geçen yıl katılımın arttığı fstivalde bu sene 250'den fazla macerasever katıldı.

Denizden yüksekliği bin metreye yakın olan Dışkaya Tepesi'nden atlayan paraşütçüler, 200 metre ilerideki Karahıdır köyündeki alana iniyor. Seneye tekrar yapmayı planladığımız şenliğe katılımın daha fazla olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Düzenlenen yamaç paraşütü festivaline katılan 46 yaşındaki paraşütçü Veysel Erdoğan, bir yıldır yamaç paraşütü sporunu yaptığını belirtti. Havanın yamaç paraşütü sporuna uygun olduğunu dile getiren Erdoğan, "Yamaç paraşütü şenliğine Yalova'dan katılıyorum. Yeni yeni öğrendiğim bu sporu uzun bir süre yapmayı planlıyorum. Şenliği düzenleyen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2007 Pazartesi 10:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?