4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

4 bin kişi İsrail'e tepki gösterdi

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki binlerce vatandaş, İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi. Gazze'ye yardım toplamak amacıyla Türkiye'ye gelen Adil Abu Hater isimli Filistinli ise gıda yerine silah yardımı istediklerini söyledi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve kara harekatı başlatmasına, İnegöl'de düzenlenen mitingle tepki gösterildi. Sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu 'Filistin dayanışma grubu' tarafından organize edilen 'İsrail'i tel'in, Filistin'e destek mitingi'ne Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Nusret Kızıltaş, Belediye Başkan Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Yenice Belediye Başkanı Ramiz Yiğit, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ile yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

İsrail aleyhine çeşitli sloganlar atan vatandaşlar, hazırladıkları pankartlarla da tepkilerini dile getirdi. Miting sırasında konuşan İnegöl Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Naci Aksu, "Dünya, Filistin'de yapılan bir katliamı izlemektedir. Kan ve gözyaşıyla beslenen bu ülkeler dün Afganistan'da, Irak'ta, bugün Filistin'de aynı yöntemlerle çocukları, yaşlıları, gençleri, kadınları öldürüp okulları, camileri bombaladı. Savaş kuralına uymadan Filistin halkına karşı orantısız güç kullanarak yok etmeye çalışılmaktadır. Bu sesi dünyanın bütün halkları duysun ve bu katliamı durdursun. Filistin halkı yalnız değildir" dedi.

Gazze'ye yardım toplamak amacıyla Türkiye'ye gelen Adil Abu Hater ise tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmasında, "Ben Filistin çocuğuyum. Sınırları aşarken üzerimden kurşunlar geçiyordu. Benim kardeşim savaşırken öldü. Camilerimizi yıktılar, kadınlarımızı, çocuklarımızı öldürdüler. Sizlerden gıda yerine silah istiyoruz" diye konuştu.

Bu sırada ailelerinin hazırladığı unlu mamulleri satan 3 çocuk, topladıkları paraları İNİYAD Başkanı İlyas Sağlam'a teslim etti. Mitingin ardından Filistin'e gönderilmek üzere İnegöl Devlet Hastanesi Kan Merkezinde kan alımı yapıldı. Ayrıca 12-13-14 Ocak tarihlerinde Türkiye Kızılay Derneği İnegöl Şubesi'nin Filistin için kan bağışı kampanyası düzenleneceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 18:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?