4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

4 mahalle karanlığa gömüldü

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, doğalgaz çalışması sırasında orta gerilim hattının zedelenmesi sebebiyle 4 büyük mahalleye 15 saat boyunca elektrik verilemedi.

Uludağ Elektrik'ten alınan bilgiye göre, Ertuğrulkent'teki Emir-Koop İlköğretim Okulu'nun batı tarafında daha önce yapılan bir doğalgaz çalışması sırasında, bölgeyi besleyen orta gerilim enerji hattı hasar gördü. Bu hatta dün gece saat 23:30 sıralarında arıza meydana geldi.

TEDAŞ ekipleri yer altındaki ana enerji taşıyıcı hattındaki arızanın yerini sabah saat 05:30 sıralarında tespit etti. Özel ölçümlerle sabah saat 07:30'da arıza bölgesine kazı yapılarak ulaşıldı. Ekiplerin uzun gayretleri neticesinde saat 14:30'dan itibaren Özlüce, Ertuğrulkent, Minareliçavuş ve Altınşehir'in bir kısmına yeniden elektrik verilebildi.

Yetkililer, yeni yerleşim bölgesinde ana besleyici orta gerilim sisteminin henüz yedeklenemediğini, bu işin 2009 yatırım planına alındığını, 2010 yılından itibaren bölgede bu kadar uzun süreli enerji kesintisi yaşanmayacağını bildirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 18:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?