6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

4 milyon dolar toprak altından çıktı

POLİS ÇALINAN 4 MİLYON DOLARI TOPRAK ALTINDAN ÇIKARDI

Bursa'da bilgisayar çalmak için girdikleri fabrikada 4 milyon dolar bulunca şaşkına dönen hırsızları, bıraktıkları ayak izi ve düşürdükleri para yakalattı.

Zanlıların ilk gün götürebildikleri 2,5 milyon doları evlerinin bahçesi ile yakınlarının ahırlarında sakladıkları ortaya çıktı. Bir kısmı fabrika arkasındaki bahçeye gömülen toplam 4 milyon dolar, iş adamına teslim edilirken, gözaltındaki 5 kişi de adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, olay Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde geçtiğimiz cuma akşamı meydana geldi. E.D. (17) elektronik cihaz çalmak için şoförlük yapan arkadaşı Eyyaz T. (21) ve Alpaslan G.D.'yi (20) yanına aldı. Organize Sanayi Bölgesi'nde bir tekstil fabrikasını hedef olarak seçen zanlılar bir süre bekledikten sonra harekete geçtiler. Eyyaz T. otomobil ile kapı önünde beklerken E.D. ve Alpaslan G.D. fabrikanın arka kısmından içeriye girdi. Yazıhane kısmında dolaşan iki hırsız çekmeceleri araştırırken 15 bin dolar ve bir kasa anahtarı bularak odayı araştırmaya başladı. Televizyonun altına gizlenmiş kasayı bularak açan iki hırsız 4 milyon dolar görünce şok geçirdi. Şahıslar birbirini tokatlayarak şokun etkisini üzerinden atmaya çalıştılar.

İki zanlı, araçta bekleyen Eyyaz T.'ye paradan az pay vermek için 1 milyon 500 bin doları fabrika binasının yanında bulunan iki ayrı sazlık alana sakladı. Sabah saatlerinde iş yerine gelen çalışanlar hırsızlık olayını fark edince polise haber verdiler. Polis ekipleri yaptıkları araştırmada 5 metrelik fabrika duvarının yanında etrafa saçılmış 19 bin dolar ve ayak izlerine rastladı. Çok sayıda polis bölgeye sevk edilerek detaylı arama yapıldı. Fabrikanına arkasında zeytinlikle mezarlık arasında bir ağacın altındaki 1,5 milyon doları gömülmüş halde bulan polis, bağırarak amirlerine haber verdi.

Daha sonra hırsızların geri geleceğini tahmin eden polis burada alkol bağımlısı kılığına girerek şüphelileri beklemeye başladı. Akşam saatlerinde tekerlekli bavulla paraların yanına gelen E.D. (17) polis tarafından gözaltına alındı. Zanlı, suç ortaklarını itiraf ederken, "Paraları birlikte sakladığım Alpaslan G.D.'den habersiz geldim. Amacım onun haberi olmadan paraları alıp kaçmaktı" dedi.

PARALARI EVİN BAHÇESİNE GÖMMÜŞ

Bunun üzerine polis Alpaslan G.D.'yi Karapınar mahallesindeki evinde gözaltına aldı. Polis evin bahçesinde yaptığı aramada 900 bin dolar ele geçirdi. Daha sonra ekipler 800 bin dolarla kaçan şoför Eyyaz T.'nin peşine düştü. Yapılan soruşturmada Eyyaz T. Kestel ilçesinde bir bağ evinde gözaltına alındı. Şahsın 100 bin doları evin bahçesine, 700 bin doları da ağabeyinin hayvancılık yaptığı ahırın bahçesine gömdüğü belirlendi. Polis toprak altında bulduğu paraları fabrika sahibine teslim etti. Hırsızlık olayı, şahısların taşınması ve paraların saklanması olayına karıştığı öne sürülen toplam 5 kişi adliyeye sevk edildi.

POLİS ÇALINAN 4 MİLYON DOLARI TOPRAK ALTINDAN ÇIKARDI
POLİS ÇALINAN 4 MİLYON DOLARI TOPRAK ALTINDAN ÇIKARDI
POLİS ÇALINAN 4 MİLYON DOLARI TOPRAK ALTINDAN ÇIKARDI
POLİS ÇALINAN 4 MİLYON DOLARI TOPRAK ALTINDAN ÇIKARDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 12:54:03
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 13:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?