2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

4 milyon dolarlık tövbe

YOLA SAÇTIKLARI 4 MİLYON DOLAR HIRSIZLARA TÖVBE ETTİRDİ

Bursa'da hırsızlık için girdikleri fabrikada buldukları 4 milyon dolarla kayıplara karışan ve kaçarken etrafa saçtıkları paralar yüzünden yakalanan 3'ü tutuklu toplam 6 sanığın yargılanmasına başlandı. Pişman olduklarını söyleyen tutuklu sanıklar, çaldıkları paranın hayrını göremediklerini ifade ederek bir daha hırsızlık yapmayacaklarının sözünü verdi.

8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "nitelikli hırsızlık" suçundan 5'er yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklar A.G.D. (21), E.T. (23) ve yaşı küçük olan E.D. (17) ile "suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi" suçundan 3'er yıla kadar hapisleri talep edilen A.N. (26), E.D. (37) ve E.S. (24), ilk kez hakim karşısına çıktı.

"PARALARI GÖRÜNCE ŞAŞKINLIĞIMIZDAN BİRBİRİMİZİ TOKATLADIK"

Sanıklardan birinin yaşının küçük oluşu sebebiyle gizli yapılan duruşmada A.G.D., olay günü E.T.'nin kiraladığı otomobile E.D. ile birlikte gezip alkol aldıklarını ifade ederek, "Gezerken alkol içmek için durduğumuz yerin mezarlık olduğunu fark ettik. E.D. ile birlikte araçtan hava almak için dışarı çıktığımızda karşımızdaki fabrikanın camlarının kırık olduğunu gördük. İçeriye para bulma umuduyla girdik. İçeride dolaşırken zarf açacağıyla çekmeceyi açtık. Kasada bir döviz ve Türk lirasının yanı sıra bir

kasa anahtarı da bulduk. Çelik kasayı aramaya başladık. Dolaba gizli olarak bulduğumuz kasayı bu anahtarla açtığımızda içinin para dolu olduğunu gördük. Şaşkınlığımızdan birbirimizi tokatladık" dedi.

"BU PARA BANA YAR OLMADI, ARTIK ÇOK PİŞMANIM"

E.D. ile birlikte kasada bulunan paraların bir kısmını poşete doldurup sakladıktan sonra hiçbir şeyden habersiz kendilerini otomobilde bekleyen E.T.'nin yanına gittiklerini söyleyen A.G.D., ifadesini şöyle sürdürdü:

"E.T.'ye içeride çok para olduğunu söyleyince bize inanmadı. Biz de yanımızda bulunan paraların bir kısmını ona gösterdik. Ve hep birlikte tekrar fabrikaya girdik. Geriye kalan paraları üçümüz bölüştük. Ben kendi payıma düşen parayı gömdüm. Yanıma 4-5 bin lira aldım. İlk gömdüğümüz paranın yanına ben hiç gitmedim. Eve polisler gelince onlara parayı gömdüğüm yeri gösterdim. Ben diğer sanıklarla parayı ilk gömdüğümüz yere hiç gitmedim. Çok pişmanım. Ben birkaç kez cezaevine girdim çıktım ve artık

akıllandım. Ancak bu para bana yar olmadı. Hiçbirini kullanamadan yakalandım. Hırsızlıkla elde edilen paraların bana fayda sağlamayacağını anladım. Pişmanım."

"PARANIN ÇOK OLDUĞUNU DUYUNCA KENDİMDEN GEÇTİM"

Hiçbir sabıkasının olmadığını söyleyen E.T. ise, olay günü aldığı alkolün etkisiyle araç içinde sızdığını, A.G.D. ve E.T.'nin kendisini uyandırarak fabrikada çok para bulduklarını söylediğini anlattı. Tutuklu sanık E.T., "Benim, onların paranın bir kısmını benden gizlediklerinden haberim yoktu. Bana bundan hiç söz etmediler. Fabrikada bulduğumuz dolarları kendi aramızda paylaştık. Ben de diğerleri gibi kendi payıma düşen parayı gömdüm. Polisler bizi yakalayınca da hepsini onlara teslim ettim. Sadece 3-4 bin lirasını harcadım. Çok pişmanım, paranın çok olduğunu duyunca kendimden geçmiştim" diye konuştu.

Bu arada, yaşı küçük sanık E.D. ile birlikte fabrikanın arkasına gömülen paraları almaya gittikleri iddiasıyla polis tarafından yakalanan tutuksuz sanıklar E.D., A.N., ve E.S. de gömülen paradan haberdar olmadıklarını belirterek beraatlerini talep etti.

Müşteki işadamı S.S., mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme, davayı erteledi.

YOLA SAÇTIKLARI 4 MİLYON DOLAR HIRSIZLARA TÖVBE ETTİRDİ
YOLA SAÇTIKLARI 4 MİLYON DOLAR HIRSIZLARA TÖVBE ETTİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2011 Perşembe 10:38:03
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 23:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?