4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

4 tesis halka açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hünkar Köşkü, Dobruca Buski Tesisleri, Mudanya Garı ve Havuzlupark'ın vatandaşların uygun fiyatlarla yararlanabilecekleri nezih mekanlar haline getirileceğini söyledi.

Altepe, Mollaarap Mahallesi'ndeki tarihi Hünkar Köşkü'nün, Dobruca Mahallesi'nde Uludağ eteklerindeki BUSKİ Sosyal Tesisleri'nin, Mudanya meydanındaki tarihi tren garı ve bahçesinin, Kükürtlü'deki Havuzlupark tesislerinin vatandaşların kolaylıkla istifade edebilecekleri mekanlar olarak düzenlenip çok kısa zamanda hizmete alınacağını söyledi.

Son 5 yılda Hünkar Köşkü'nü 51 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Başkan Altepe, "Temenyeri'nin üst tarafındaki tarihi av köşkünü vatandaşlarımızın kullanabileceği restoran, kafeterya tarzında düzenleyeceğiz. Uygun fiyatlarla hizmet verecek tesislerimizi yılda 50 bin kişinin ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz. Aynı şekilde Dobruca'daki BUSKİ tesislerini de halkın rahatlıkla hizmet alabileceği bir mekana dönüştürüyoruz. Uzun yıllardır hizmet veren Kükürtlü Havuzlupark'ta vatandaşımızın rahatlıkla gelebileceği bir mekan olacak. Ayrıca Mudanya Meydanı'ndaki tarihi gar binası ile etrafını çay bahçesi ve kafeterya olarak düzenleyip işleteceğiz. Bu tesislerde vatandaşlarımız hem uygun fiyatlarla hizmet alacaklar, hem de tabiatın içerisindeki bu mekanları daha fazla değerlendirmiş olacağız" diye konuştu.

Başkan Recep Altepe, Temenyeri olarak bilinen bölgedeki Hünkar Köşkü'nün bir av köşkü olarak 19 gün gibi kısa bir sürede yapıldığını ilk defa duyduğunu belirterek, "Bizler Bursa'mızın tarihi ve tabii güzelliklerini bile halen tam olarak bilmiyoruz. Hünkar, Bursa'ya gelip, buradan halkı temaşa (seyretme) ve temenna (selamlama) ettiği için bu bölgenin adı Temenyeri olarak kalmış. Biz Bursalıların şehirlerini daha iyi tanımaları için farklı projelerimizi uygulamaya koyacağız. Bunları önümüzdeki günlerde bütün teferruatı ile açıklayacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 18:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?