6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

4 yaşında narkoz kurbanı

Bursa'da doğuştan kulakları kafatasına yapışık olduğu için ameliyata giren ve narkozdan öldüğü öne sürülen 4 yaşındaki Pusat Kaya'nın ön otopsi raporu gerçeği ortaya çıkardı.

Otopsi raporuna göre, Pusat'ın kanında 14 bin 188 nanogram/mililitre (ng/ml) Lidokain (hissizleştiren ilaç) ve bin 231 nanogram/mililitre Aktraküryum Bezilat'a (kas gevşetici) rastlandı. Baba İrfan Kaya, doktorlardan aldığı bilgiye göre, normal bir insana verilmesi gereken anestezi ilaçlarından Lidokain oranının bin 500 ile 5 bin 100 ng/ml arasında olması gerektiğini söyleyerek oğluna 3 kat fazla ilaç verildiğini söyledi.

8 Eylül 2011 tarihinde çocuğunu özel bir hastanede ameliyat ettirmek isteyen İrfan Kaya, oğlunun ameliyat masasında öldüğü haberini alınca sinir krizleri geçirmişti. Aradan geçen 7 ayın ardından Kaya, oğlunun ön otopsi raporunu aldı. Rapora göre, 4 yaşındaki Pusat'ın kanında 14 bin 188 ng/ml lidokain (hissizleştiren ilaç) ve bin 231 ng/ml aktraküryum bezilat'a rastlandı. Baba Kaya'nın iddiasına göre normal bir insana uygulanan anestezi ilaçlarından olan lidokain oranının bin 500 ile 5 100 arasında olması gerekiyor.

Raporu aldıktan sonra avukatın yanına giden baba İrfan Kaya, hastane ve narkozu veren kişi hakkında şikayetçi oldu. Açtığı davanın sonuna kadar arkasında duracağını söyleyen Kaya, "5 ay önce oğlumu ameliyat etmek için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda öğretim görevlisi olan Prof. Dr. R. K.'ye götürdüm. Bana özel hastanede çocuğun kafatasına yapışık olan kulaklarının ameliyat edileceğini söyledi. Sonra 6 bin TL karşılığında çocuğumu ameliyat masasına yatırdım. Ancak ameliyattan 4 saat sonra doktor yanıma gelerek çocuğa fazla narkoz verildiğini ve durumunun iyi olmadığını söyledi. Bunun üzerine Pusat, Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Zaten oğlum ambulansta hayatını kaybetmişti" dedi.

NORMAL DEĞER BİN 500 İLE 5 BİN 100 ARASI

Çocuğunun ölümünden sonra ön otopsi raporunu alan baba daha önce söylediklerinde haklı çıktı. İrfan Kaya, çocuğuna fazla narkoz verildiğini iddia ederek hastane ve doktorları hakkında şikayetçi olmuştu. Ön otopsi raporuna göre normal bir insana verilmesi gereken lidokain oranı bin 500 ile 5 bin 100 ng/ml arasında. Ancak narkozu veren yetkili Pusat'a 14 bin 188 ng/ml değer lidokain verdi. Kendi yüreğinin yandığını söyleyen baba İrfan Kaya, "Ben yandım başkaları yanmasın. Çocuğum öldükten sonra psikolojim bozuldu. Evlat acısı çok zor" dedi.

Kaya, cep telefonuna yüklediği ölen çocuğunun fotoğraflarına bakarak hasret giderirken, yeni bir çocuğunun dünyaya gelmesinden de son derece mutlu. Kaya, kesin otopsi raporunun ise önümüzdeki günlerde çıkacağını söyledi.

ÖN OTOPSİ RAPORU

Kimya İhtisas Dairesi Başkanlığı'nın verdiği ön otopsi raporunda şu bilgilere yer veriliyor: "Yapılan inceleme sonucunda kanda ve idrarda sistematik yöntemlerle aranılan uyuşturucu uyuşturucularından hiçbirinin bulunamadığı, iç organ parçalarında sistematik toksikolojik (zehir bilim) yöntemlerle aranılan maddelerinden hiçbirinin tespit edilemediği, kanda 14 bin 188 ng/ml HCI ve bin 231 ng/ml Aktraküryum Bezilat bulunduğu, ayrıca mesane yıkama suyunda Lidokain HCI ve Aktraküryum Bezilat bulunduğu kayıtlıdır"

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2012 Cumartesi 19:10:02
Güncelleme :14 Nisan 2012 Cumartesi 16:09:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?